Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak (snacks)
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 380
Kcal / portion: 377
GBR (GI) / port: 2
Recept: 2636 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 27%
Kolhydrater: 24%
Fibrer: 6%
Ingredienser
Hasselnötskärnor 100.0 gram 25%
Valnötskärnor 100.0 gram 25%
Sötmandelkärna 100.0 gram 23%
Aprikoser torkade 100.0 gram 9%
Russin 50.0 gram 5%
Salt 1.0 tsk 0%
Glögg (alkoholfri) 2.0 dl 7%
Kokosflarn 20.0 gram 5%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Hetta upp en stekpanna.
Lägg i nötter och mandel.
Häll på glögg och salt.
Stek under omrörning tills glöggen sugits upp/dunstat. - Strimla aprikoser.
- Blanda nötterna med aprikoser, russin och kokos.
Fler recept inom Småtugg
Liknande recept som Nöt- och fruktblandning med glöggsmak (snacks)
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tre aptitretare på potatischips
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Angels on horseback (drinktilltugg)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (drinktilltugg)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bacondadlar (drinktilltugg)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bakad färskpotatis med löjrom, gräddfil och rödlök
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kycklingbullar (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak (snacks)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor (snacks)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta limenötter
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan