Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 297

Kcal / portion: 735

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2939 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 21%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Potatischips 1.0 förp. 51%
Löjrom saltad 100.0 gram 4%
Rödlök 0.3 styck 1%
Creme fraiche 1.0 dl 11%
Renkött kallrökt 100.0 gram 4%
Äpple syrligt 0.3 styck 0%
Creme fraiche 1.0 dl 11%
Pepparrot färsk 1.5 cm 0%
Lax gravad 100.0 gram 6%
Dijonsenap ¤ 0.5 tsk 0%
Creme fraiche 1.0 dl 11%
Kock: Fredrik Eriksson *
Tillagning (30 min )
- Skala och finhacka lök. Riv pepparrot.
Fintärna renkött och lax.
Blanda dijonsenap med crème fraiche.
Skala och fintärna äpple. Droppa citronjuice på äppelbitarna så att de inte mörknar. - Fördela på chips. Se not nedan.
Garnera med dill eller annat grönt.
Riv över peppar t.ex. på laxen.
Kockens kommentar
Påläggsalternativen begränsas bara av fantasin. Har du lite överbliven potatis kan du mosa denna och blanda med lite riven hårdost och lite crème fraiche osv.
Det är lite pilligt att garnera chipsen. Lägg gärna löjrom, crème fraiche eller annan fyllning i en plastpåse och klipp ett litet hål. Så kan du enkelt spritsa ut innehållet utan spill.
Receptet tillagat av mästerkocken och krögaren Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus på uppdrag av merpotatis.se.
Fler recept inom Småtugg
Liknande recept som Tre aptitretare på potatischips
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tre aptitretare på potatischips
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Angels on horseback (drinktilltugg)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (drinktilltugg)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bacondadlar (drinktilltugg)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bakad färskpotatis med löjrom, gräddfil och rödlök
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kycklingbullar (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak (snacks)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor (snacks)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta limenötter
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan