Bacondadlar (drinktilltugg)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bacondadlar (drinktilltugg)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Dadlar

8.0 

styck

Bacon

16.0 

skivor

Tandpetare

 

 

Matolja (rapsolja)

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Champagne Massé Brut

Mousserat torrt vitt vin
Pris: 199 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 336

Kcal / portion: 250

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1000 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 27%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 74 gram)

Ingredienser

Visa:

Dadlar 8.0 styck 17%

Bacon 16.0 skivor 99%

Tandpetare %

Matolja (rapsolja) %

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Dela dadlarna på mitten. Stora dadlar kan delas i tre eller fyra delar.  Ta ut eventuella kärnor. Dela baconskivorna på mitten.

  3. Linda en skiva bacon runt varje dadeldel.
    Olja in en ugnssäker form. Lägg i dadlarna och häll en droppe olja på varje dadel.

  4. Sätt in i ugnen cirka 10 min, tills baconet blivit krispigt/knaprigt. Ta ut och servera med tandpetare i varje dadel.

Kockens kommentar

Ibland kan man köpa stora lätt torkade dadlar i lösvikt, vilket är att föredra. Det går också bra att steka i panna i stället för ugn.

Fler recept inom Småtugg

Liknande recept som Bacondadlar (drinktilltugg)