Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 449

Kcal / portion: 2318

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2318 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 34%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 6%
Ingredienser
Hasselnötskärnor 100.0 gram 28%
Valnötskärnor 100.0 gram 29%
Sötmandelkärna 100.0 gram 26%
Aprikoser torkade 100.0 gram 11%
Skal av lime 1.0 styck 0%
Chiliflingor 1.0 msk 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Balsamvinäger röd } 1.0 dl 5%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Riv limeskal. Strimla aprikoser.
- Hetta upp en torr stekpanna utan fett.
Rosta nötter och mandel några minuter. - Tillsätt aprikos, limeskal, salt och chilipulver.
Slå på balsamvinägern.
Rör om tills all vätska sugits upp i nötterna.
Kockens kommentar
Bra att ta med kalla vinterdagar ute i naturen. Ger energi och chilin ger hetta.
Fler recept inom Småtugg
Liknande recept som Heta limenötter
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tre aptitretare på potatischips
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Angels on horseback (drinktilltugg)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (drinktilltugg)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bacondadlar (drinktilltugg)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bakad färskpotatis med löjrom, gräddfil och rödlök
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kycklingbullar (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak (snacks)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor (snacks)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta limenötter
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan