Tempurasparris med citrondipp (förrätt)
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 238
Kcal / portion: 360
GBR (GI) / port: 1
Recept: 3604 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 21%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Äggula 1.0 styck 1%
Vetemjöl 2.0 dl 12%
Vatten kallt 3.0 dl 0%
Fänkålsfrön mald 0.5 tsk 0%
Ancho chilipulver 0.5 tsk 0%
Morot mini 10.0 styck 3%
Grön sparris färsk 10.0 styck 1%
Frityrolja till fritering Äts ej
Dippsås:
Äggula 2.0 styck 3%
Dijonsenap ¤ 1.0 msk 0%
Rapsolja neutral 3.0 dl 66%
Citronskal 1.0 styck 0%
Äpple Granny Smith 1.0 styck 1%
Sardellfilé i burk 2.0 styck 0%
Sallad:
Romansallat 5.0 blad 0%
Ärtskott 100.0 gram 1%
Pumpakärnor 3.0 msk 4%
Rödlök 1.0 styck 2%
Oliver svarta avrunna 5.0 styck 1%
Olivolja 1.0 msk 3%
Kockskolan:
Om tempura > Äts ej
Tempuramix Äts ej
Färdig tempurasås } Äts ej
Så friterar man > Äts ej
Så friteras grönsaker > Äts ej
Om frityrsmet > Äts ej
Uppdragsgivare: Altia
Tillagning
- Förbered: Skala morötter och dela på längden. Blanchera, lägg i kokande vatten och koka 1-3 minuter. Kyl sedan i isvatten och lägg på en handduk eller papper. Putsa sparris och dela på längden.
- Dippsås: Mixa äggulorna med senap, sardeller och citronskal. Tillsätt oljan droppvis under vispning till en fast majonnäs. Vid servering: Skala äpple och riv på rivjärn. Blanda i majonnäsen. Smaksätt med salt och svartpeppar.
- Sallad: Rosta pumpakärnor i torr panna. Skala och finstrimla lök. Skär oliver i skivor. Blanda alla ingredienser strax före servering och vänd runt med lite olivolja. Serveras som tillbehör.
- Värm oljan till 180°C. Läs mer > Så friterar man. Oljan skall vara het när paneringen är klar.
- Panering: Blanda ägg, mjöl och fänkålsfrön samt anchochili med en träslev eller gaffel. Späd sedan med vatten. Det skall vara lite klumpar kvar.
- Fritera: Mjöla sparris och morot. Doppa i tempurasmeten och fritera rotfrukterna tills de blir knapriga. Tag upp med en hålslev. Låt rinna av på lite papper. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Recept skapat av Krister Dahl från kocklandslaget.Passar till
Fler recept inom Gröna förrätter
Liknande recept som Tempurasparris med citrondipp (förrätt)
-
Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rostade kastanjer med citronsmör
Tid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kronärtkockspannacotta (förrätt)
Tid: 1 tim 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: L Hansson
-
Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé (förrätt)
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Fonds d´artichauts gratines, fyllda gratinerade kronärtskocksbottnar (förrätt)
Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Ungsbakad kronärtskocka på spanskt vis med björnbärssalsa (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris med vispat brynt smör och pocherat ägg
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kronärtskocka med löjrom (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tempurasparris med citrondipp (förrätt)
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Chiles rellenos - ostfyllda chilifrukter (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan