Ungsbakad kronärtskocka på spanskt vis med björnbärssalsa (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ungsbakad kronärtskocka på spanskt vis med björnbärssalsa (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kronärtskocka

4.0 

st små

Olivolja

1.0 

dl

Salt

 

 

 

Sås:

 

Björnbär frysta osockrade

0.5 

liter

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Sambal badjak }

2.0 

tsk

el. sambal oelek }

 

 

Lime färskpressad

0.5 

styck

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 281

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1125 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 11%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 5%

(Tillagad portion: 192 gram)

Ingredienser

Visa:

Kronärtskocka 4.0 st små 18%

Olivolja 1.0 dl 67%

Salt 0%

 

Sås:

Björnbär frysta osockrade 0.5 liter 13%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Sambal badjak } 2.0 tsk 1%

el. sambal oelek } 0%

Lime färskpressad 0.5 styck 1%

Salt 0%

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugen på 150°C.
  2. Använd baksidan på en gaffel och borra ett hål i mitten av kronärtskockan. Häll olja och salt i hålet. Sätt in i ugnen i 1 timme.
  3. Skala vitlök.
  4. Häll björnbär, vitlök och sambal i en matberedare. Pressa ner limesaft och tillsätt lite salt. Mixa väl.

Kockens kommentar

Passar som förrätt, lätt måltid eller som annorlunda drinktilltugg. En annan spansk variant är att tunnskiva färsk kronärtskocksbotten och servera den med citron och salt.

Fler recept inom Gröna förrätter

Liknande recept som Ungsbakad kronärtskocka på spanskt vis med björnbärssalsa (förrätt)