Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 281

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1125 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 11%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Kronärtskocka 4.0 st små 18%
Olivolja 1.0 dl 67%
Salt 0%
Sås:
Björnbär frysta osockrade 0.5 liter 13%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Sambal badjak } 2.0 tsk 1%
Lime färskpressad 0.5 styck 1%
Salt 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugen på 150°C.
- Använd baksidan på en gaffel och borra ett hål i mitten av kronärtskockan. Häll olja och salt i hålet. Sätt in i ugnen i 1 timme.
- Skala vitlök.
- Häll björnbär, vitlök och sambal i en matberedare. Pressa ner limesaft och tillsätt lite salt. Mixa väl.
Kockens kommentar
Passar som förrätt, lätt måltid eller som annorlunda drinktilltugg. En annan spansk variant är att tunnskiva färsk kronärtskocksbotten och servera den med citron och salt.
Fler recept inom Gröna förrätter
Liknande recept som Ungsbakad kronärtskocka på spanskt vis med björnbärssalsa (förrätt)
-
Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rostade kastanjer med citronsmör
Tid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kronärtkockspannacotta (förrätt)
Tid: 1 tim 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: L Hansson
-
Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé (förrätt)
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Fonds d´artichauts gratines, fyllda gratinerade kronärtskocksbottnar (förrätt)
Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Ungsbakad kronärtskocka på spanskt vis med björnbärssalsa (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris med vispat brynt smör och pocherat ägg
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kronärtskocka med löjrom (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tempurasparris med citrondipp (förrätt)
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Chiles rellenos - ostfyllda chilifrukter (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan