Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 263
 
    
                Kcal / portion: 154
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 616 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 20%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Chilifrukt stora (15-20 cm) 4.0 styck 6%
Västerbotten hårdost 150.0 gram 94%
Jalapeno inlagd skivad 8.0 skivor 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Skala chilifrukterna med potatisskalare. Halvera frukten på längden. Lägg dem i en ugnsfast form. Pensla med matolja.
- Skiva rejält med ost i varje halva. Finhacka jalapeño och strö över.
- Sätt in anrättningen i ugnen cirka 10 minuter tills all ost smält och fått fin färg. Servera rätten varm.
Kockens kommentar
Chili-/chilifrukter innefattar paprika, chili och kajennpeppar. Chili är världens mest använda smaksättare. Två tredjedelar av världens befolkning använder frukten som krydda dagligen. Läs mer: Varor > Om chilifrukter.
Menyförslag
Fler recept inom Gröna förrätter
Liknande recept som Chiles rellenos - ostfyllda chilifrukter (förrätt)
- 
                
                    Vit sparris med hollandaise (förrätt)Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Rostade kastanjer med citronsmörTid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kronärtkockspannacotta (förrätt)Tid: 1 tim 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: L Hansson 
- 
                
                    Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé (förrätt)Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef 
- 
                
                    Fonds d´artichauts gratines, fyllda gratinerade kronärtskocksbottnar (förrätt)Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child 
- 
                
                    Ungsbakad kronärtskocka på spanskt vis med björnbärssalsa (förrätt)Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Sparris med vispat brynt smör och pocherat äggTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Kronärtskocka med löjrom (förrätt)Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Tempurasparris med citrondipp (förrätt)Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget 
- 
                
                    Chiles rellenos - ostfyllda chilifrukter (förrätt)Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                               
                               
                              