Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 263
    
                Kcal / portion: 154
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 616 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 20%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Chilifrukt stora (15-20 cm) 4.0 styck 6%
Västerbotten hårdost 150.0 gram 94%
Jalapeno inlagd skivad 8.0 skivor 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
 - Skala chilifrukterna med potatisskalare. Halvera frukten på längden. Lägg dem i en ugnsfast form. Pensla med matolja.
 - Skiva rejält med ost i varje halva. Finhacka jalapeño och strö över.
 - Sätt in anrättningen i ugnen cirka 10 minuter tills all ost smält och fått fin färg. Servera rätten varm.
 
Kockens kommentar
Chili-/chilifrukter innefattar paprika, chili och kajennpeppar. Chili är världens mest använda smaksättare. Två tredjedelar av världens befolkning använder frukten som krydda dagligen. Läs mer: Varor > Om chilifrukter.
Menyförslag
Fler recept inom Gröna förrätter
Liknande recept som Chiles rellenos - ostfyllda chilifrukter (förrätt)
- 
                
                  
                
                Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rostade kastanjer med citronsmör
Tid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kronärtkockspannacotta (förrätt)
Tid: 1 tim 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: L Hansson
 - 
                
                  
                
                Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé (förrätt)
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
 - 
                
                  
                
                Fonds d´artichauts gratines, fyllda gratinerade kronärtskocksbottnar (förrätt)
Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
 - 
                
                  
                
                Ungsbakad kronärtskocka på spanskt vis med björnbärssalsa (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Sparris med vispat brynt smör och pocherat ägg
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kronärtskocka med löjrom (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Tempurasparris med citrondipp (förrätt)
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
 - 
                
                  
                
                Chiles rellenos - ostfyllda chilifrukter (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                
                    
                              
                              
                              