Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 252

Kcal / portion: 729

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2915 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 14%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Smör normalsaltat 125.0 gram 31%
Mjölk 2.0 dl 4%
Vetemjöl 4.0 dl 29%
Ägg 2.0 styck 4%
Bakpulver 1.0 tsk 0%
Vatten kallt 2.0 dl 0%
Linfrön krossade 0.5 dl 5%
Kvarg naturell 4% fett 2.5 dl 7%
Russin 50.0 gram 5%
Aprikoser torkade 50.0 gram 4%
Pumpakärnor 30.0 gram 6%
Solrosfrön 30.0 gram 3%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Smält smör. Låt det svalna. Blanda mjöl, linfrö och bakpulver. Rör ihop med vatten, ägg, mjölk och smör.
- Rosta pumpakärnor och solrosfrön i en torr panna. Blanda ingredienserna till kesoröran.
- Grädda våfflor. Servera med kesoröra. Ett perfekt mellanmål.
Fler recept inom Blini-, crepes-, våffelförrätt
Liknande recept som Linfrövåffla med frö- och fruktkeso
-
Svensk råraka med kalix löjrom och gotländsk ramslök (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Blinis med löjrom (förrätt)
Tid: 30 min (+ 1 tim 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Linfrövåffla med frö- och fruktkeso
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Potatisvåfflor
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Frasvåfflor med rom, crčme fraîche och rödlök (förrätt)
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatisvåffla med kräftskagen
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Crępes ā la prins Bertil (förrätt)
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Crępes ā la Danny Kaye (förrätt)
Tid: 15 min (+ 1 tim 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Crępes med skaldjursstuvning (förrätt)
Tid: 15 min (+ 1 tim 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampcrępes i ugn (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan