Linfrövåffla med frö- och fruktkeso

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Linfrövåffla med frö- och fruktkeso

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Smör normalsaltat

125.0 

gram

Mjölk

2.0 

dl

Vetemjöl

4.0 

dl

Ägg

2.0 

styck

Bakpulver

1.0 

tsk

Vatten kallt

2.0 

dl

Linfrön krossade

0.5 

dl

 

Kvarg naturell 4% fett

2.5 

dl

Russin

50.0 

gram

Aprikoser torkade

50.0 

gram

Pumpakärnor

30.0 

gram

Solrosfrön

30.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 252

Kcal / portion: 729

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2915 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 14%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 289 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 125.0 gram 31%

Mjölk 2.0 dl 4%

Vetemjöl 4.0 dl 29%

Ägg 2.0 styck 4%

Bakpulver 1.0 tsk 0%

Vatten kallt 2.0 dl 0%

Linfrön krossade 0.5 dl 5%

 

Kvarg naturell 4% fett 2.5 dl 7%

Russin 50.0 gram 5%

Aprikoser torkade 50.0 gram 4%

Pumpakärnor 30.0 gram 6%

Solrosfrön 30.0 gram 3%

Tillagning (20 min )

  1. Smält smör. Låt det svalna. Blanda mjöl, linfrö och bakpulver. Rör ihop med vatten, ägg, mjölk och smör.
  2. Rosta pumpakärnor och solrosfrön i en torr panna. Blanda ingredienserna till kesoröran.
  3. Grädda våfflor. Servera med kesoröra. Ett perfekt mellanmål.

Fler recept inom Blini-, crepes-, våffelförrätt

Liknande recept som Linfrövåffla med frö- och fruktkeso