Frasvåfflor med rom, crčme fraîche och rödlök (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Frasvåfflor med rom, crčme fraîche och rödlök (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal hjärtan: 20

Våffla färdiggräddad

4.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Forellrom (el. löjrom)

200.0 

gram

Creme fraiche

2.0 

dl

Rödlök

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så lagas våfflor >

 

 

Våffeljärn >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 222

Kcal / portion: 126

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2520 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 6%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 57 gram)

Ingredienser

Visa:

Våffla färdiggräddad 4.0 styck 62%

 

Tillbehör:

Forellrom (el. löjrom) 200.0 gram 10%

Creme fraiche 2.0 dl 26%

Rödlök 1.0 styck 2%

 

Kockskolan:

Så lagas våfflor > Äts ej

Våffeljärn > Äts ej

Tillagning (10 min + 1 tim )

  1. Skala och hacka lök. Lägg upp lök, crčme fraîche och löjrom i skålar.
  2. Tillaga våfflor enligt separat recept. Se nedan.
  3. Servera våfflorna nygräddade och låt gästerna själva ta för sig av pålägget.

Kockens kommentar

Man kan välja att laga våfflor med bakpulver, jäst eller grädde. Ett alternativ är att tillaga potatisvåfflor, vilka smakmässigt liknar rårakor (som också passar som förrätt med löjrom, lök och surgrädde). Se recept enligt länk nedan. Våfflor med gäst är krispiga även när de kallnat. Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.

 

Våffelalternativ

Våfflor med bakpulver

Våfflor med gäst

Gräddvåfflor

Potatisvåfflor

Fler recept inom Blini-, crepes-, våffelförrätt

Liknande recept som Frasvåfflor med rom, crčme fraîche och rödlök (förrätt)