Crępes med skaldjursstuvning (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Crępes med skaldjursstuvning (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Ägg

4.0 

styck

Mjölk

5.0 

dl

Vetemjöl

3.0 

dl

Salt

0.5 

tsk

Smör el. margarin

2.0 

msk

Hårdost riven

 

 

 

Fyllning:

 

Skaldjur rensade

400.0 

gram

Vetemjöl

5.0 

msk

Grädde

2.0 

dl

Fiskfond koncentrerad

1.0 

msk

el. buljongtärning

 

 

eller burkspad

 

Salt till smaksättning

 

 

Svartpeppar nymald

 

 

 

Ger 2 stycken/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 189

Kcal / portion: 465

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2792 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 10%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 247 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 4.0 styck 9%

Mjölk 5.0 dl 11%

Vetemjöl 3.0 dl 23%

Salt 0.5 tsk 0%

Smör el. margarin 2.0 msk 7%

Hårdost riven 0%

 

Fyllning:

Skaldjur rensade 400.0 gram 16%

Vetemjöl 5.0 msk 6%

Grädde 2.0 dl 26%

Fiskfond koncentrerad 1.0 msk 1%

el. buljongtärning 0%

eller burkspad 

Salt till smaksättning %

Svartpeppar nymald 0%

 

Ger 2 stycken/portion 

Tillagning (15 min + 1 tim 20 min )

  1. Vispa samman smet och grädda crępes enligt grundrecept svensk smet.

    Sammanfattning:
    Vispa samman mjölk, mjöl, salt.
    Vispa ner ett ägg i taget. 
    Smält fettet i pannan & vispa ner i smeten.
    Grädda på medelhög värme.

  2. Förbered stuvningen: Smält matfett i kastrull, ta av från plattan. Rör ner mjölet. Späd med burkspad eller buljong (vatten+konc. fond) och grädde. Koka cirka 4 minuter. Skall vara ganska fast. Tillsätt skaldjur ev. skurna i mindre bitar.
  3. Sätt ugnen på 250 grader, eller grillen.
  4. Riv ost. Fördela 2 msk fyllning per crępes. Rulla ihop. Lägg på lätt smord plåt/ugnsfast. Strö riven ost över.
  5. Gratinera 7-15 minuter högt upp i ugnen, tills osten fått fin färg.
  6. Servera gärna grönsaker till.

Kockens kommentar

Flertalet skaldjur passar till. I vårt exempel har vi använt färska räkor, men det går också bra med skaldjur på burk. Därvid används burkspad i stället för vatten och konc. fond.

Jämför

Crępessmet

Fler recept inom Blini-, crepes-, våffelförrätt

Liknande recept som Crępes med skaldjursstuvning (förrätt)