Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 275

Kcal / portion: 931

GBR (GI) / port: 9
Recept: 3723 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 19%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Potatis 500.0 gram 9%
Mjölk 3.0 dl 5%
Vetemjöl 4.0 dl 23%
Salt 1.0 tsk 0%
Bakpulver 1.0 tsk 0%
Smör normalsaltat 100.0 gram 20%
Kräftstjärtar konserverade 250.0 gram 6%
Majonnäs äkta 2.0 dl 37%
Dill 0.3 kruka 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala och riv potatis. Smält smör. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl.
- Blanda ihop potatis, mjölk och smör. Tillsätt mjölblandningen. Rör ihop till en jämn smet.
- Hacka dill. Häll av kräftstjärtarna. Blanda med majonnäs och dill.
- Grädda våfflor. Servera med kräftskagen. Skär en citronklyfta. Lägg på.
Fler recept inom Blini-, crepes-, våffelförrätt
Liknande recept som Potatisvåffla med kräftskagen
-
Svensk råraka med kalix löjrom och gotländsk ramslök (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Blinis med löjrom (förrätt)
Tid: 30 min (+ 1 tim 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Linfrövåffla med frö- och fruktkeso
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Potatisvåfflor
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Frasvåfflor med rom, crčme fraîche och rödlök (förrätt)
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatisvåffla med kräftskagen
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Crępes ā la prins Bertil (förrätt)
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Crępes ā la Danny Kaye (förrätt)
Tid: 15 min (+ 1 tim 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Crępes med skaldjursstuvning (förrätt)
Tid: 15 min (+ 1 tim 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampcrępes i ugn (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan