Potatisvåffla med kräftskagen

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Potatisvåffla med kräftskagen

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Potatis

500.0 

gram

Mjölk

3.0 

dl

Vetemjöl

4.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

Bakpulver

1.0 

tsk

Smör normalsaltat

100.0 

gram

 

Kräftstjärtar konserverade

250.0 

gram

Majonnäs äkta

2.0 

dl

Dill

0.3 

kruka

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 275

Kcal / portion: 931

GBR (GI) / port: 9

Recept: 3723 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 19%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 338 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 500.0 gram 9%

Mjölk 3.0 dl 5%

Vetemjöl 4.0 dl 23%

Salt 1.0 tsk 0%

Bakpulver 1.0 tsk 0%

Smör normalsaltat 100.0 gram 20%

 

Kräftstjärtar konserverade 250.0 gram 6%

Majonnäs äkta 2.0 dl 37%

Dill 0.3 kruka 0%

Tillagning (20 min )

  1. Skala och riv potatis. Smält smör. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl.
  2. Blanda ihop potatis, mjölk och smör. Tillsätt mjölblandningen. Rör ihop till en jämn smet.
  3. Hacka dill. Häll av kräftstjärtarna. Blanda med majonnäs och dill.
  4. Grädda våfflor. Servera med kräftskagen. Skär en citronklyfta. Lägg på.

Fler recept inom Blini-, crepes-, våffelförrätt

Liknande recept som Potatisvåffla med kräftskagen