Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 214

Kcal / portion: 267

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1067 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 13%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Mjölk 2.0 dl 11%
Vetemjöl 1.3 dl 26%
Salt 1.0 krm 0%
Ägg 1.3 styck 8%
Smör el. margarin 1.0 msk 10%
Fyllning:
Hollandaisesås hemlagad 0.5 dl 26%
Räkor skalade 85.0 gram 9%
Dill 0.3 knippe 1%
Hårdost riven 0.7 dl 9%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Crępes: Vispa samman mjölk, mjöl, salt.
Vispa ner ett ägg i taget. - Smält fett i panna och vispa ner i smeten. Grädda crępes på medelhög värme. Lägg åt sidan på fat.
- Sätt ugnen på 250°C.
- Fyllning: Rensa räkor och finhacka dill.
Blanda detta med hollandaise. - Fördela 2-3 msk fyllning per crępes. Rulla ihop. Lägg på lätt smord plåt. Riv över ost. Lägg på en klick smör.
- Ugnslaga: Gratinera cirka 10 minuter högt upp i ugnen, tills osten fått fin färg.
Kockens kommentar
Prins Bertil Bernadotte (1912-1997) var prins av Sverige och tidvis ställföreträdande regent. Prinsen hade stort intresse av idrott, motorsport och mat. Vän till Tore Wretman.
Passar till
Fler recept inom Blini-, crepes-, våffelförrätt
Liknande recept som Crępes ā la prins Bertil (förrätt)
-
Svensk råraka med kalix löjrom och gotländsk ramslök (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Blinis med löjrom (förrätt)
Tid: 30 min (+ 1 tim 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Linfrövåffla med frö- och fruktkeso
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Potatisvåfflor
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Frasvåfflor med rom, crčme fraîche och rödlök (förrätt)
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatisvåffla med kräftskagen
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Crępes ā la prins Bertil (förrätt)
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Crępes ā la Danny Kaye (förrätt)
Tid: 15 min (+ 1 tim 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Crępes med skaldjursstuvning (förrätt)
Tid: 15 min (+ 1 tim 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampcrępes i ugn (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan