Crępes ā la Danny Kaye (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Crępes ā la Danny Kaye (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Ägg

4.0 

styck

Mjölk

6.0 

dl

Vetemjöl

4.0 

dl

Salt

0.5 

tsk

Smör el. margarin

2.0 

msk

 

Fyllning:

 

Sparrisknoppar

36.0 

styck

Smör normalsaltat

60.0 

gram

Hårdost riven

2.0 

dl

 

Ger 2 stycken/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 419

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2512 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 9%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 242 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 4.0 styck 10%

Mjölk 6.0 dl 14%

Vetemjöl 4.0 dl 34%

Salt 0.5 tsk 0%

Smör el. margarin 2.0 msk 8%

 

Fyllning:

Sparrisknoppar 36.0 styck 4%

Smör normalsaltat 60.0 gram 17%

Hårdost riven 2.0 dl 12%

 

Ger 2 stycken/portion 

Tillagning (15 min + 1 tim 20 min )

  1. Vispa samman smet och grädda crępes enl. grundrecept svensk smet -utan socker.

    Sammanfattning:
    Vispa samman mjölk, mjöl och salt.
    Vispa ner ett ägg i taget. 
    Smält fettet i pannan & vispa ner i smeten.
    Grädda på medelhög värme.
  2. Förbered ingredienser medan smeten vilar. Riv ost, ansa och koka sparrisen på medellåg värme i ca 5 min.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Varje crępes fylls med 1,5 msk riven ost, tunnt skivat smör och 3 sparrisknoppar. Rulla ihop. Lägg på lätt smord plåt. Strö riven ost över och några klickar smör.
  5. Gratinera 7-15 minuter, tills osten fått fin färg.
  6. Servera gärna grönsaker till.

Kockens kommentar

Danny Kaye (1913-1987) eg. David Daniel Kaminsky var världsberömd (sjungande) filmkomiker på 40- & 50-talet. Fick en Oscar 1954. Aktivt engagerad för FN:s barnfond.

Grundrecept

Crępessmet

Fler recept inom Blini-, crepes-, våffelförrätt

Liknande recept som Crępes ā la Danny Kaye (förrätt)