Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 419

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2512 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 9%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 4.0 styck 10%
Mjölk 6.0 dl 14%
Vetemjöl 4.0 dl 34%
Salt 0.5 tsk 0%
Smör el. margarin 2.0 msk 8%
Fyllning:
Sparrisknoppar 36.0 styck 4%
Smör normalsaltat 60.0 gram 17%
Hårdost riven 2.0 dl 12%
Ger 2 stycken/portion
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 1 tim 20 min )
- Vispa samman smet och grädda crępes enl. grundrecept svensk smet -utan socker.
Sammanfattning:
Vispa samman mjölk, mjöl och salt.
Vispa ner ett ägg i taget.
Smält fettet i pannan & vispa ner i smeten.
Grädda på medelhög värme. - Förbered ingredienser medan smeten vilar. Riv ost, ansa och koka sparrisen på medellåg värme i ca 5 min.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Varje crępes fylls med 1,5 msk riven ost, tunnt skivat smör och 3 sparrisknoppar. Rulla ihop. Lägg på lätt smord plåt. Strö riven ost över och några klickar smör.
- Gratinera 7-15 minuter, tills osten fått fin färg.
- Servera gärna grönsaker till.
Kockens kommentar
Danny Kaye (1913-1987) eg. David Daniel Kaminsky var världsberömd (sjungande) filmkomiker på 40- & 50-talet. Fick en Oscar 1954. Aktivt engagerad för FN:s barnfond.
Grundrecept
Fler recept inom Blini-, crepes-, våffelförrätt
Liknande recept som Crępes ā la Danny Kaye (förrätt)
-
Svensk råraka med kalix löjrom och gotländsk ramslök (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Blinis med löjrom (förrätt)
Tid: 30 min (+ 1 tim 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Linfrövåffla med frö- och fruktkeso
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Potatisvåfflor
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Frasvåfflor med rom, crčme fraîche och rödlök (förrätt)
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatisvåffla med kräftskagen
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Crępes ā la prins Bertil (förrätt)
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Crępes ā la Danny Kaye (förrätt)
Tid: 15 min (+ 1 tim 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Crępes med skaldjursstuvning (förrätt)
Tid: 15 min (+ 1 tim 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampcrępes i ugn (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan