Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 263

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1578 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Ägg 4.0 styck 16%
Mjölk 5.0 dl 19%
Vetemjöl 3.0 dl 40%
Salt 0.5 tsk 0%
Smör el. margarin 2.0 msk 13%
Fyllning:
Svamp 400.0 gram 7%
Lök gärna schalottenlök 2.0 st små 2%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Ger 2 stycken/portion
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Vispa samman smet och grädda crępes enligt grundrecept svensk smet.
Sammanfattning:
Vispa samman mjölk, mjöl, salt.
Vispa ner ett ägg i taget.
Smält fettet i pannan & vispa ner i smeten. Grädda på medelhög värme. - Förbered fyllningen: Finhacka lök och skiva svamp. Fräs lök några minuter i rikligt med matfett, häll därefter på svampen.
Stek på medelhög värme tills all vätska kokat in. Smaka av med kryddor.
Låt kallna. - Sätt ugnen på 250 grader, eller grillen.
Riv ost. Fördela 2 msk fyllning per crępes.
Rulla ihop. Lägg på lätt smord plåt.
Strö riven ost över. Gratinera 7-15 minuter högt upp i ugnen, tills osten fått fin färg. - Servera gärna grönsaker till.
Kockens kommentar
Flertalet svampar passar till. Extra gott är om man blandar olika svampar. Krydda lite extra då själva crępen har mild smak. Ett alternativ är att tillsätta även får- eller getost till fyllningen.
Grundrecept
Fler recept inom Blini-, crepes-, våffelförrätt
Liknande recept som Svampcrępes i ugn (förrätt)
-
Svensk råraka med kalix löjrom och gotländsk ramslök (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Blinis med löjrom (förrätt)
Tid: 30 min (+ 1 tim 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Linfrövåffla med frö- och fruktkeso
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Potatisvåfflor
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Frasvåfflor med rom, crčme fraîche och rödlök (förrätt)
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatisvåffla med kräftskagen
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Crępes ā la prins Bertil (förrätt)
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Crępes ā la Danny Kaye (förrätt)
Tid: 15 min (+ 1 tim 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Crępes med skaldjursstuvning (förrätt)
Tid: 15 min (+ 1 tim 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampcrępes i ugn (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan