Nyponbars

Nyponbars

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Havregryn

2.0 

dl

Cashewnötter osaltade

1.0 

dl

Pumpakärnor

1.0 

dl

Tranbär torkade

1.0 

dl

Aprikoser torkade EKO

1.0 

dl

Nyponskal torkade

45.0 

gram

Honung

1.5 

msk

Äggvita

100.0 

gram

Salt

1.0 

krm

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 286

Kcal / portion: 161

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1289 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 13%

Kolhydrater: 30%

Fibrer: 5%

(Tillagad portion: 56 gram)

Ingredienser

Visa:

Havregryn 2.0 dl 20%

Cashewnötter osaltade 1.0 dl 25%

Pumpakärnor 1.0 dl 26%

Tranbär torkade 1.0 dl 2%

Aprikoser torkade EKO 1.0 dl 10%

Nyponskal torkade 45.0 gram 11%

Honung 1.5 msk 8%

Äggvita 100.0 gram 3%

Salt 1.0 krm 0%

Skapat av: moset

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Rosta de grovhackade cashewnötterna och pumpakärnorna i en torr och het stekpanna ett par minuter tills de får lite färg. Låt svalna. Blanda med äggvitor, havregryn, nyponskalsmjöl, honung och salt. Tillsätt de hackade torkade aprikoserna och tranbären. Rör om ordentligt.
  3. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Gör 2 längder (för 8 bitar) av smeten, ca 4 cm breda och 1 cm höga. Gör längderna så kompakta som möjligt.
  4. Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna. Skär i bitar. Vänd dem efter ett tag så att de torkar runt om. Förvara i kylen i lufttät burk.

Fler recept inom Ej kategoriserade recept

Liknande recept som Nyponbars