
Nyponbars
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 286

Kcal / portion: 161

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1289 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 13%
Kolhydrater: 30%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Havregryn 2.0 dl 20%
Cashewnötter osaltade 1.0 dl 25%
Pumpakärnor 1.0 dl 26%
Tranbär torkade 1.0 dl 2%
Aprikoser torkade EKO 1.0 dl 10%
Nyponskal torkade 45.0 gram 11%
Honung 1.5 msk 8%
Äggvita 100.0 gram 3%
Salt 1.0 krm 0%
Skapat av: moset
Tillagning
- Sätt ugnen på 125°C.
- Rosta de grovhackade cashewnötterna och pumpakärnorna i en torr och het stekpanna ett par minuter tills de får lite färg. Låt svalna. Blanda med äggvitor, havregryn, nyponskalsmjöl, honung och salt. Tillsätt de hackade torkade aprikoserna och tranbären. Rör om ordentligt.
- Lägg bakplåtspapper på en plåt. Gör 2 längder (för 8 bitar) av smeten, ca 4 cm breda och 1 cm höga. Gör längderna så kompakta som möjligt.
- Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna. Skär i bitar. Vänd dem efter ett tag så att de torkar runt om. Förvara i kylen i lufttät burk.
Fler recept inom Ej kategoriserade recept
Liknande recept som Nyponbars
-
Apelsinbakad lax och svart bönsallad med rosmarin och mandel
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Bovetevåffla med grön grädde ¤
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Cheesecakeglass ¤
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Filodegspaket med kaneläpplen
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Grekisk sallad för en
Receptgivare:
-
Glasstårta med choklad och jordgubbar
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Grillad fisk med Uffes paprikasmörsås (LCHF-recept) ¤
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Gunillas grönsaksgratäng
Receptgivare:
-
Gustafs Pasta
Receptgivare:
-
glasstårta med philadelfiaost
Receptgivare: