
Apelsinbakad lax och svart bönsallad med rosmarin och mandel
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 73

Kcal / portion: 366

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1465 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 3%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Lax hel urtagen 400.0 gram 32%
Apelsinskal rivet 10.0 gram 1%
Salt (havssalt) 0.5 tsk 0%
Vitpeppar nymald 0.5 krm 0%
Svarta bönor konserv 400.0 gram 30%
Lök gärna schalottenlök 1.0 st liten 1%
Sötmandel hackad 40.0 gram 17%
Kvisttomater 12.0 styck 14%
Rosmarin färsk 3.0 kvistar 1%
Rucolasallat 4.0 dl 1%
Olivolja 0.2 msk 2%
Balsamvinäger röd } 1.0 msk 1%
Salt (havssalt) 0.5 tsk 0%
Svartpeppar nymald 0.5 krm 0%
Tillagning
- Börja med att sätta på ugnen på 200 grader.
- Tvätta och finriv apelsinskalet.
- Skär laxsidan i 4 fina bitar och lägg dem i en ugnsäker form. Gnid in ovansidan av laxen med apelsinrivet och salta och peppra.
- Stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
- Spola av svarta bönor i en sil under rinnande vatten. Finhacka schalottenlök och sötmandel och lägg i en skål. Halvera kvisttomaterna, finhacka rosmarin och blanda alltsammans med rucolasallad, olivolja, balsamvinäger, havssalt och svartpeppar. Låt dra i 5 minuter.
- Lägg upp den nystekta laxen tillsammans med bönsalladen. Servera.
Fler recept inom Ej kategoriserade recept
Liknande recept som Apelsinbakad lax och svart bönsallad med rosmarin och mandel
-
Apelsinbakad lax och svart bönsallad med rosmarin och mandel
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Bovetevåffla med grön grädde ¤
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Cheesecakeglass ¤
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Filodegspaket med kaneläpplen
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Grekisk sallad för en
Receptgivare:
-
Glasstårta med choklad och jordgubbar
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Grillad fisk med Uffes paprikasmörsås (LCHF-recept) ¤
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Gunillas grönsaksgratäng
Receptgivare:
-
Gustafs Pasta
Receptgivare:
-
glasstårta med philadelfiaost
Receptgivare: