Kycklingpaj (vickning)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kycklingpaj (vickning)

Lägg till ingredienser

Antal bufféportioner: 8

Pajdeg:

 

Vetemjöl

3.0 

dl

Smör normalsaltat

125.0 

gram

Vatten

2.5 

msk

Salt

1.0 

krm

 

Fyllning:

 

Kycklingfilé utan skinn

400.0 

gram

Gul lök

2.0 

styck

Bacon

100.0 

gram

Svamp

150.0 

gram

Crème fraiche mini }

2.0 

dl

Kycklingfond konc.

1.0 

msk

Matfett till stekning

2.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Blandsallat

200.0 

gram

Paprika färsk

0.5 

styck

Timjan till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brooklyn Lager

Pilsnertyp
Pris: 16 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 189

Kcal / portion: 349

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2792 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 11%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 185 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Vetemjöl 3.0 dl 23%

Smör normalsaltat 125.0 gram 33%

Vatten 2.5 msk 0%

Salt 1.0 krm 0%

 

Fyllning:

Kycklingfilé utan skinn 400.0 gram 15%

Gul lök 2.0 styck 4%

Bacon 100.0 gram 12%

Svamp 150.0 gram 1%

Crème fraiche mini } 2.0 dl 6%

Kycklingfond konc. 1.0 msk 2%

Matfett till stekning 2.0 msk 7%

Salt och svartpeppar 0%

 

Tillbehör:

Blandsallat 200.0 gram 1%

Paprika färsk 0.5 styck 0%

Timjan till garnering %

Tillagning (45 min + 1 tim )


Förbered i god tid:


  1. Förbered pajdeg. Se recept via länk i högerkolumnen. Förgrädda pajen.

  2. Skär kycklingfiléerna i små tärningar. Skala och hacka lök. Skär svamp och bacon i bitar.

  3. Fräs löken i lite smör på medellåg värme i cirka 5 minuter utan att bränna. Lägg över i en bunke.

  4. Höj värmen och stek kycklingen ett par minuter. Rör om. Lägg över i bunken.

  5. Stek bacon och svamp på medelhög värme tills det tagit färg. Lägg i bunken. 

  6. Tillsätt crème fraiche i bunken, rör om. Smaksätt med salt, peppar och lite fond. Ställ in bunken i kylskåpet.

45 minuter före servering:

  1. Ta ut bunken ur kylen. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Lägg fyllningen i pajformen och sätt den i ugnen tills allt blivit riktigt varmt, cirka 30 minuter.

  3. Tag ut och garnera med paprika och färsk timjan.

Fler recept inom Gott slut (vickning)

Liknande recept som Kycklingpaj (vickning)