Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 189

Kcal / portion: 349

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2792 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 11%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pajdeg:
Vetemjöl 3.0 dl 23%
Smör normalsaltat 125.0 gram 33%
Vatten 2.5 msk 0%
Salt 1.0 krm 0%
Fyllning:
Kycklingfilé utan skinn 400.0 gram 15%
Gul lök 2.0 styck 4%
Bacon 100.0 gram 12%
Svamp 150.0 gram 1%
Crème fraiche mini } 2.0 dl 6%
Kycklingfond konc. 1.0 msk 2%
Matfett till stekning 2.0 msk 7%
Tillbehör:
Blandsallat 200.0 gram 1%
Paprika färsk 0.5 styck 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min + 1 tim )
Förbered i god tid:
- Förbered pajdeg. Se recept via länk i högerkolumnen. Förgrädda pajen.
- Skär kycklingfiléerna i små tärningar. Skala och hacka lök. Skär svamp och bacon i bitar.
- Fräs löken i lite smör på medellåg värme i cirka 5 minuter utan att bränna. Lägg över i en bunke.
- Höj värmen och stek kycklingen ett par minuter. Rör om. Lägg över i bunken.
- Stek bacon och svamp på medelhög värme tills det tagit färg. Lägg i bunken.
- Tillsätt crème fraiche i bunken, rör om. Smaksätt med salt, peppar och lite fond. Ställ in bunken i kylskåpet.
45 minuter före servering:
- Ta ut bunken ur kylen. Sätt ugnen på 175°C.
- Lägg fyllningen i pajformen och sätt den i ugnen tills allt blivit riktigt varmt, cirka 30 minuter.
- Tag ut och garnera med paprika och färsk timjan.
Fler recept inom Gott slut (vickning)
Liknande recept som Kycklingpaj (vickning)
-
Gubbröra (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Janssons frestelse (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kaviarströmming (buffé)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skinkrullar (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pelle Janssons tigerbiff (vickning)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Råbiff på macka (vickning)
Tid: 5 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Oxfilétartar med vaktelägg (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrad råbiff (vickning)
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Korvpytt (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesams kycklingspett (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan