Dryck till smakrik fågelrätt

Kraftfulla fågelrätter är ofta smakrika. Anka, gås, vildfågel är i sig smakrika, men oftasts är det tillbehören som har många olika smaker. Smakvariationen är stor, varför dessa rätter kräver lite extra engagemang och smakanalys vid dryckesval.

34 matchande recept inom smakrik fågelrätt

Vin till kraftfull, smakrik fågelrätt

Till kraftfulla/feta fågelrätter med mycket smak behövs smakrika viner. Intensiteten i vinet bör vara hög och kryddor eller tillbehör avgör ifall vi väljer vitt eller rött. Feta såser kräver syra och gärna strävhet i vinet vilka båda rundas av i kombination med maten.

Öl till kraftfull, smakrik fågelrätt

Till smakrik, fyllig mat passar medelfylliga och fylliga smakrika öl. Ju smakrikare mat desto smakrikare öl. Ju kraftfullare mat desto fylligare öl. Smakrik mat gör att lätta, neutrala öl blir än mer neutrala (smaklösa). Till kraftfull, smakrik fågelrätt rekommenderas medelfylliga till fylliga, smakrika och medelbeska eller beska ljusa eller mörka öl.