För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Furikake

Furikake är en japansk kryddblandning bestående av svarta och vita sesamfrön, smulad nori (alg) och smulade shizoblad (som påminner om vinbärsblad). Kan även innehålla t.ex. torkad, smulad fisk.


ANVÄNDNING

Furikake ger en nötaktig och lätt saltad smak utan att innehålla salt. Passar till allehanda mat och i synnerhet till grillad japansk mat. Strö lite furikaki på det färdiga riset, fisken eller köttet.

Säsong: Säljs året om och finns vanligen i butikerna.

Förvaring: Förvaras i sluten förpackningtorrt och mörkt. Lång hållbarhet, smaken avtar med tiden.

Läs mer

Sesamfrön

Havstång }

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj

Recept med Furikake

Det finns 7 recept med Furikake