Lätthalstrad färsk tonfisk på avocado- och papayabädd

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lätthalstrad färsk tonfisk på avocado- och papayabädd

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tonfiskfilé

640.0 

gram

Furikakekrydda

1.0 

msk

Avokado

4.0 

styck

Papaya färsk

400.0 

gram

Citron el. lime

1.0 

styck

Grön sparris färsk

12.0 

styck

Rucolasallat

100.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 499

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1995 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 7%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 403 gram)

Ingredienser

Visa:

Tonfiskfilé 640.0 gram 44%

Furikakekrydda 1.0 msk 2%

Avokado 4.0 styck 42%

Papaya färsk 400.0 gram 6%

Citron el. lime 1.0 styck 2%

Grön sparris färsk 12.0 styck 3%

Rucolasallat 100.0 gram 1%

Salt och peppar 0%

Tillagning (25 min )

  1. Gnid in tonfisken med olivolja. Strö över furikake (eller sesamfrön). Ansa sparris och gnid in dem med lite olja.
  2. Skala och skiva avokado. Ansa och grovtärna papaya. Blanda med rucola.
  3. Lägg sallad på tallrikar. Ringla över lite olivolja. Pressa över lite citron- eller limejuice. Salta och peppra.
  4. Hetta upp en grillpanna utan fett på hög värme och halstra fisken ca 3 minuter på var sida. Halstra även sparrisen lätt. Lägg över på salladstallrikarna.

Kockens kommentar

Furikake är en japansk kryddblandning bestående av svarta och vita sesamfrön, smulad nori och smulade shizoblad. Finns att köpa i välsorterade och asiatiska butiker. Alternativt använd sesamfrön tillsammans med lite salt och peppar.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad laxfisk

Liknande recept som Lätthalstrad färsk tonfisk på avocado- och papayabädd