Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 157

Kcal / portion: 623

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2493 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 9%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Laxfilé 600.0 gram 44%
Palsternacka 3.0 styck 9%
Knipprödbetor 4.0 styck 4%
Pumpa fruktkött 200.0 gram 2%
Mandelpotatis 500.0 gram 14%
Olivolja 2.0 msk 9%
Dressing
Vinäger 1.0 msk 0%
Senap sötstark 0.5 msk 1%
Honung 1.0 msk 3%
Olivolja 0.5 dl 15%
Dillkronor } 1.0 styck 0%
Kockskolan:
Om pumpor > Äts ej
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 180°C.
- Skala rotfrukter, pumpa och potatis. Skär i ungefär lika stora bitar. (Gärna olika former - det blir vackert när man serverar!) Lägg på en ugnsplåt. Ringla över lite olivolja. Salta och peppra. Sätt in i ugnen 35-40 minuter. Vänd lite så de får en jämn färg.
- Dela upp laxen i portionsbitar. När det är 5 minuter kvar för rotfrukterna halstrar du laxen. (Det gör du genom att steka laxen cirka 2 minuter på varje sida i en het panna med lite olja).
- Värm alla ingredienser till dressingen i en liten kastrull på låg värme. Lägg laxen på rotfrukterna. Ringla över dressingen. Garnera med krondill.
Kockens kommentar
Halstrad lax med ugnsbakade rotfrukter tillsammans med en varm senapsdressing. Perfekt till en fredagsmiddag när du vill göra något gott som går snabbt och enkelt.Fler recept inom Pannstekt, halstrad laxfisk
Liknande recept som Halstrad lax med varm senapsdressing
-
Laxspett med grönkålscappuccino och muskotgnocchi
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare:
-
Lätthalstrad färsk tonfisk på avocado- och papayabädd
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad lax med sparris- och färskpotatissallad
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Knaperstekt siklöja med dillgremolata
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johanna, Delikatessboxen
-
Pannstekt regnbåge (regnbågslax) med äpplen, ingefära och yoghurt
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Halstrad lax med varm senapsdressing
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Röding med saffransrisotto
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Halstrad lax med ugnsbakad fänkål och saffranaioli
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Carina Brydlings lax
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Stekt forell med kapris
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan