
Halstrad lax med ugnsbakad fänkål och saffranaioli
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 246

Kcal / portion: 962

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3848 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 22%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé med skinn 800.0 gram 38%
Rapsolja neutral 2.0 msk 6%
Salt 0%
Svartpeppar 0%
Tillbehör:
Fänkål 600.0 gram 4%
Salt 2.0 tsk 0%
Strösocker 1.0 tsk 0%
Timjanblad 1.0 msk 0%
Vitlök torkad 6.0 klyftor 1%
Rapsolja nötig 2.0 msk 6%
Aioli:
Vitvinsvinäger 2.0 tsk 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Saffran 1.0 gram 0%
Äggula 2.0 styck 3%
Rapsolja neutral 2.0 dl 41%
Salt 0%
Garnering:
Vattenkrasse 0%
Kock: Kocklandslaget
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 100°C. Låt ägg bli rumsvarma.
- Skär lax i portionsbitar. Halstra skinnsidan knaprig i stekpanna på hög värme i olja. Baka klart i ugnen cirka 15 minuter.
- Höj temperaturen till 150°C. Putsa och dela fänkål på mitten. Lägg i långpanna och blanda med salt, socker, timjan, vitlök och rapsolja. Baka i ugn cirka 40 minuter tills fänkålen är mjuk.
- Aioli: Värm vinäger, pressad vitlök och saffran. Låt svalna till rumstemperatur. Blanda sedan med äggulor och slå försiktigt i rapsolja, i början droppvis, under kraftig omrörning. Smaka av med salt.
- Servera och garnera gärna med krasse.
Fler recept inom Pannstekt, halstrad laxfisk
Liknande recept som Halstrad lax med ugnsbakad fänkål och saffranaioli
-
Laxspett med grönkålscappuccino och muskotgnocchi
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare:
-
Lätthalstrad färsk tonfisk på avocado- och papayabädd
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad lax med sparris- och färskpotatissallad
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Knaperstekt siklöja med dillgremolata
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johanna, Delikatessboxen
-
Pannstekt regnbåge (regnbågslax) med äpplen, ingefära och yoghurt
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Halstrad lax med varm senapsdressing
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Röding med saffransrisotto
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Halstrad lax med ugnsbakad fänkål och saffranaioli
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Carina Brydlings lax
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Stekt forell med kapris
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan