För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Halstrad lax med ugnsbakad fänkål och saffranaioli

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Laxfilé med skinn

800.0 

gram

Rapsolja neutral

2.0 

msk

Salt

 

 

Svartpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Fänkål

600.0 

gram

Salt

2.0 

tsk

Strösocker

1.0 

tsk

Timjanblad

1.0 

msk

Vitlök torkad

6.0 

klyftor

Rapsolja nötig

2.0 

msk

 

Aioli:

 

Vitvinsvinäger }

2.0 

tsk

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Saffran

1.0 

gram

Äggula

2.0 

styck

Rapsolja neutral

2.0 

dl

Salt

 

 

 

Garnering:

 

Vattenkrasse

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Staropramen Premium

Pisnertyp
Pris: 15 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 246

Kcal / portion: 962

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3848 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 22%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 392 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé med skinn 800.0 gram 38%

Rapsolja neutral 2.0 msk 6%

Salt 0%

Svartpeppar 0%

 

Tillbehör:

Fänkål 600.0 gram 4%

Salt 2.0 tsk 0%

Strösocker 1.0 tsk 0%

Timjanblad 1.0 msk 0%

Vitlök torkad 6.0 klyftor 1%

Rapsolja nötig 2.0 msk 6%

 

Aioli:

Vitvinsvinäger } 2.0 tsk 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Saffran 1.0 gram 0%

Äggula 2.0 styck 3%

Rapsolja neutral 2.0 dl 41%

Salt 0%

 

Garnering:

Vattenkrasse 0%

Kock: Kocklandslaget

Uppdragsgivare: Svensk Raps

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 100°C. Låt ägg bli rumsvarma.
  2. Skär lax i portionsbitar. Halstra skinnsidan knaprig i stekpanna på hög värme i olja. Baka klart i ugnen cirka 15 minuter.
  3. Höj temperaturen till 150°C. Putsa och dela fänkål på mitten. Lägg i långpanna och blanda med salt, socker, timjan, vitlök och rapsolja. Baka i ugn cirka 40 minuter tills fänkålen är mjuk.
  4. Aioli: Värm vinäger, pressad vitlök och saffran. Låt svalna till rumstemperatur. Blanda sedan med äggulor och slå försiktigt i rapsolja, i början droppvis, under kraftig omrörning. Smaka av med salt.
  5. Servera och garnera gärna med krasse.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad laxfisk

Liknande recept som Halstrad lax med ugnsbakad fänkål och saffranaioli