Grillad lax med sparris- och färskpotatissallad

Foto: Svensk Raps ¤

Grillad lax med sparris- och färskpotatissallad

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Laxfilé

600.0 

gram

Rapsolja till stekning

2.0 

msk

Salt

 

 

 

Potatissallad:

 

Färskpotatis med skal

700.0 

gram

Vit sparris färsk

15.0 

styck

Salladslök

2.0 

styck

Rödlök

1.0 

styck

Gurka

3.0 

cm

Getost (chèvre)

30.0 

gram

Basilika

30.0 

gram

Rucolasallat

30.0 

gram

Svartpeppar nymald

 

 

Salt

 

 

 

Vinägrett:

 

Rapsolja neutral

0.5 

dl

Citronjuice

2.0 

msk

Vatten

2.0 

msk

Vitvinsvinäger (champagne)

3.0 

msk

 

Tapenade:

 

Vitlök torkad

0.5 

klyfta

Oliver gröna kärnfria

15.0 

st stora

Rapsolja nötig

1.0 

msk

Vitvinsvinäger (champagne)

0.5 

msk

Sardellfilé i burk

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Jules Muller Riesling Réserve

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 717

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2869 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 6%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 723 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé 600.0 gram 38%

Rapsolja till stekning 2.0 msk 8%

Salt 0%

 

Potatissallad:

Färskpotatis med skal 700.0 gram 14%

Vit sparris färsk 15.0 styck 10%

Salladslök 2.0 styck 0%

Rödlök 1.0 styck 2%

Gurka 3.0 cm 0%

Getost (chèvre) 30.0 gram 4%

Basilika 30.0 gram 0%

Rucolasallat 30.0 gram 0%

Svartpeppar nymald 0%

Salt 0%

 

Vinägrett:

Rapsolja neutral 0.5 dl 14%

Citronjuice 2.0 msk 0%

Vatten 2.0 msk 0%

Vitvinsvinäger (champagne) 3.0 msk 0%

 

Tapenade:

Vitlök torkad 0.5 klyfta 0%

Oliver gröna kärnfria 15.0 st stora 3%

Rapsolja nötig 1.0 msk 4%

Vitvinsvinäger (champagne) 0.5 msk 0%

Sardellfilé i burk 1.0 styck 0%

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 120°C.
  2. Tapenade: Lägg alla ingredienserna i en mixer och mixa.
  3. Skala och koka den vita sparrisen i saltat vatten tills den blir lätt mjuk. Koka potatis.
  4. Skär salladslök i tunna ringar. Skär rödlök i tunna båtar. Skala, kärna ut och skär gurka i romber. Skär bort kanterna och smula chevre. Hacka sardell.
  5. Potatissallad: Blanda alla ingredienserna till vinägretten. Blanda samman allt med vinägretten till en ljummen sallad. Smaka av med salt och peppar. Garnera med rucola och basilikablad.
  6. Lax: Skär laxen i portionsbitar och grilla på en utegrill eller i en grillpanna tills den får en fin grillyta. Salta och stek färdigt cirka 10 minuter i ugnen.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad laxfisk

Liknande recept som Grillad lax med sparris- och färskpotatissallad