Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 717

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2869 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 6%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé 600.0 gram 38%
Rapsolja till stekning 2.0 msk 8%
Salt 0%
Potatissallad:
Färskpotatis med skal 700.0 gram 14%
Vit sparris färsk 15.0 styck 10%
Salladslök 2.0 styck 0%
Rödlök 1.0 styck 2%
Gurka 3.0 cm 0%
Getost (chèvre) 30.0 gram 4%
Basilika 30.0 gram 0%
Rucolasallat 30.0 gram 0%
Salt 0%
Vinägrett:
Rapsolja neutral 0.5 dl 14%
Citronjuice 2.0 msk 0%
Vatten 2.0 msk 0%
Vitvinsvinäger (champagne) 3.0 msk 0%
Tapenade:
Vitlök torkad 0.5 klyfta 0%
Oliver gröna kärnfria 15.0 st stora 3%
Rapsolja nötig 1.0 msk 4%
Vitvinsvinäger (champagne) 0.5 msk 0%
Sardellfilé i burk 1.0 styck 0%
Kock: Carina Brydling
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 120°C.
- Tapenade: Lägg alla ingredienserna i en mixer och mixa.
- Skala och koka den vita sparrisen i saltat vatten tills den blir lätt mjuk. Koka potatis.
- Skär salladslök i tunna ringar. Skär rödlök i tunna båtar. Skala, kärna ut och skär gurka i romber. Skär bort kanterna och smula chevre. Hacka sardell.
- Potatissallad: Blanda alla ingredienserna till vinägretten. Blanda samman allt med vinägretten till en ljummen sallad. Smaka av med salt och peppar. Garnera med rucola och basilikablad.
- Lax: Skär laxen i portionsbitar och grilla på en utegrill eller i en grillpanna tills den får en fin grillyta. Salta och stek färdigt cirka 10 minuter i ugnen.
Fler recept inom Pannstekt, halstrad laxfisk
Liknande recept som Grillad lax med sparris- och färskpotatissallad
-
Laxspett med grönkålscappuccino och muskotgnocchi
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare:
-
Lätthalstrad färsk tonfisk på avocado- och papayabädd
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad lax med sparris- och färskpotatissallad
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Knaperstekt siklöja med dillgremolata
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johanna, Delikatessboxen
-
Pannstekt regnbåge (regnbågslax) med äpplen, ingefära och yoghurt
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Halstrad lax med varm senapsdressing
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Röding med saffransrisotto
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Halstrad lax med ugnsbakad fänkål och saffranaioli
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Carina Brydlings lax
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Stekt forell med kapris
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan