Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 645

GBR (GI) / port: 11
Recept: 2582 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Rödingfilé m. skinn 600.0 gram 34%
Schalottenlök 2.0 styck 2%
Avorioris 3.0 dl 33%
Smör normalsaltat 2.0 msk 7%
Torrt vitt vin 2.0 dl 5%
Vatten 7.0 dl 0%
Grönsaksfond konc. 2.0 msk 3%
Saffran 0.5 gram 0%
Västerbotten hårdost 100.0 gram 15%
Kockskolan:
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Så lagas röding > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skala och finhacka lök.
- Ris: Smält smör i en stekkastrull. Lägg i lök och ris och fräs det någon minut.
- Tillsätt vin, vatten, fond och saffran. Låt småkoka på låg värme cirka 20 minuter. Rör om var 5:e minut så att riset inte fastnar i botten. Låt det inte koka torrt.
- Riv ost. Tillsätt detta till risotton strax före servering. Smaka av med salt och peppar.
- Fisk: Skär fisken i portionsbitar. Salta, peppra. Hetta upp smör i panna på medelhög värme. Lägg i fisken med skinnsidan ner. Lägg lock över pannan och stek i 5 minuter.
Kockens kommentar
Blommorna på bilden är gula violer, som är ätbara. Blommorna kan man ibland hitta förpackade i butiker. Det finns olika slags rödingar, i Sverige främst storröding och fjällröding. Läs mer > Klicka på ingrediensen.
Portionsberäkning: En normalportion fisk bör väga 140 gram efter tillagning. Beräkna 150 gram per portion för rå filé utan skinn, 175 gram för rå fisk med skinn och minst 200 gram för rå hel urtagen fisk med huvud.
Fler recept inom Pannstekt, halstrad laxfisk
Liknande recept som Röding med saffransrisotto
-
Laxspett med grönkålscappuccino och muskotgnocchi
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare:
-
Lätthalstrad färsk tonfisk på avocado- och papayabädd
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad lax med sparris- och färskpotatissallad
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Knaperstekt siklöja med dillgremolata
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johanna, Delikatessboxen
-
Pannstekt regnbåge (regnbågslax) med äpplen, ingefära och yoghurt
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Halstrad lax med varm senapsdressing
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Röding med saffransrisotto
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Halstrad lax med ugnsbakad fänkål och saffranaioli
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Carina Brydlings lax
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Stekt forell med kapris
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan