Röding med saffransrisotto

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Röding med saffransrisotto

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödingfilé m. skinn

600.0 

gram

Schalottenlök

2.0 

styck

Avorioris

3.0 

dl

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Torrt vitt vin

2.0 

dl

Vatten

7.0 

dl

Grönsaksfond konc.

2.0 

msk

Saffran

0.5 

gram

Västerbotten hårdost

100.0 

gram

Salt och vitpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Hotade fiskarter >

 

 

Sås till kokt fisk >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

Så lagas röding >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Quintay Sauvignon Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 645

GBR (GI) / port: 11

Recept: 2582 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 5%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 562 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödingfilé m. skinn 600.0 gram 34%

Schalottenlök 2.0 styck 2%

Avorioris 3.0 dl 33%

Smör normalsaltat 2.0 msk 7%

Torrt vitt vin 2.0 dl 5%

Vatten 7.0 dl 0%

Grönsaksfond konc. 2.0 msk 3%

Saffran 0.5 gram 0%

Västerbotten hårdost 100.0 gram 15%

Salt och vitpeppar 0%

 

Kockskolan:

Hotade fiskarter > %

Sås till kokt fisk > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Så lagas röding > Äts ej

Tillagning (35 min )

  1. Skala och finhacka lök.
  2. Ris: Smält smör i en stekkastrull. Lägg i lök och ris och fräs det någon minut.
  3. Tillsätt vin, vatten, fond och saffran. Låt småkoka på låg värme cirka 20 minuter. Rör om var 5:e minut så att riset inte fastnar i botten. Låt det inte koka torrt.
  4. Riv ost. Tillsätt detta till risotton strax före servering. Smaka av med salt och peppar.
  5. Fisk: Skär fisken i portionsbitar. Salta, peppra. Hetta upp smör i panna på medelhög värme. Lägg i fisken med skinnsidan ner. Lägg lock över pannan och stek i 5 minuter. 

Kockens kommentar

Blommorna på bilden är gula violer, som är ätbara. Blommorna kan man ibland hitta förpackade i butiker. Det finns olika slags rödingar, i Sverige främst storröding och fjällröding. Läs mer > Klicka på ingrediensen.

Portionsberäkning: En normalportion fisk bör väga 140 gram efter tillagning. Beräkna 150 gram per portion för rå filé utan skinn, 175 gram för rå fisk med skinn och minst 200 gram för rå hel urtagen fisk med huvud.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad laxfisk

Liknande recept som Röding med saffransrisotto