Laxspett med grönkålscappuccino och muskotgnocchi

Foto: Norskfisk.se ¤

Laxspett med grönkålscappuccino och muskotgnocchi

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé utan skinn

400.0 

gram

Stjärnanis

2.0 

styck

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Träspett

4.0 

styck

 

Cappuccino:

 

Grönkål färsk ansad

250.0 

gram

Schalottenlök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Smör till stekning

1.0 

msk

Muskot riven

1.0 

tsk

Vitt vin (10%)

0.5 

dl

Vatten

5.0 

dl

Fiskfond koncentrerad

1.5 

msk

Matlagningsgrädde

1.0 

dl

Lime färskpressad

1.0 

styck

 

Standardmjölk (röd)

2.0 

dl

 

Gnocchi:

 

Potatis mjölig sort

250.0 

gram

Ägg

0.5 

styck

Vetemjöl

0.5 

dl

Muskot mald

2.5 

tsk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Grillpanna >

 

 

Så lagas bladkål >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 453

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1810 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 6%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 428 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé utan skinn 400.0 gram 40%

Stjärnanis 2.0 styck 0%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 7%

Salt och peppar 0%

Träspett 4.0 styck Äts ej

 

Cappuccino:

Grönkål färsk ansad 250.0 gram 6%

Schalottenlök 1.0 styck 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Smör till stekning 1.0 msk 5%

Muskot riven 1.0 tsk 1%

Vitt vin (10%) 0.5 dl 2%

Vatten 5.0 dl 0%

Fiskfond koncentrerad 1.5 msk 3%

Matlagningsgrädde 1.0 dl 9%

Lime färskpressad 1.0 styck 1%

 

Standardmjölk (röd) 2.0 dl 7%

 

Gnocchi:

Potatis mjölig sort 250.0 gram 10%

Ägg 0.5 styck 2%

Vetemjöl 0.5 dl 6%

Muskot mald 2.5 tsk 2%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Grillpanna > Äts ej

Så lagas bladkål > Äts ej

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (1 tim )

Moment 1-7 kan beredas i förväg.

  1. Cappuccinokräm: Grovskär grönkål. Skala, hacka lök och vitlök.
  2. Hetta upp smör i stekgryta. Lättfräs kål och lök. Krydda med muskot. Tillsätt vin och låt småkoka i någon minut. Häll på vatten+fond och låt sjuda i 20 minuter. Tillsätt grädde och låt sjuda i 10 minuter.
  3. Mixa grönkålsblandningen helt slät. Smaka av med salt. peppar och limejuice. Lägg i portionsskålar innan servering.
  4. Gnocchi: Skala, koka och pressa potatis. Rör ihop potatis med ägg, vetemjöl och muskot till en smet. Salta och peppra.
  5. Rulla gnocchipastan till 1 cm tjocka korvar på mjölat bord. Skär i 1/2-cm bitar. Tryck till med gaffel.
  6. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Koka gnocchin i 5 minuter. Låt svalna. Lägg den i cappuccinoröran. 
  7. Lax: Skär lax i kuber och trä på spett. Mortla/krossa anis. Blanda med lite olja. Pensla oljan på laxen. Salta och peppra.
  8. Grilla eller stek laxspetten i (grill-)panna utan matfett, cirka 1/2 minut på var sida.
  9. Värm samtidigt upp mjölk och mixa till skum. Toppa grönkålsblandnigen med skum.
  10. Lägg spetten på portionsskålarna.

Kockens kommentar

Det finns färdig potatisgnocchi att köpa. Cappuccino är mer känt som kaffe. Begreppet kommer från Kapucinmunkarnas mörkbruna vadmalsdräkter.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad laxfisk

Liknande recept som Laxspett med grönkålscappuccino och muskotgnocchi