Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 106
 
    
                Kcal / portion: 453
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 1810 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 6%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé utan skinn 400.0 gram 40%
Stjärnanis 2.0 styck 0%
Matolja (rapsolja) 1.0 msk 7%
Träspett 4.0 styck Äts ej
Cappuccino:
Grönkål färsk ansad 250.0 gram 6%
Schalottenlök 1.0 styck 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Smör till stekning 1.0 msk 5%
Muskot riven 1.0 tsk 1%
Vitt vin (10%) 0.5 dl 2%
Vatten 5.0 dl 0%
Fiskfond koncentrerad 1.5 msk 3%
Matlagningsgrädde 1.0 dl 9%
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Standardmjölk (röd) 2.0 dl 7%
Gnocchi:
Potatis mjölig sort 250.0 gram 10%
Ägg 0.5 styck 2%
Vetemjöl 0.5 dl 6%
Muskot mald 2.5 tsk 2%
Kockskolan:
Grillpanna > Äts ej
Så lagas bladkål > Äts ej
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (1 tim )
Moment 1-7 kan beredas i förväg.
- Cappuccinokräm: Grovskär grönkål. Skala, hacka lök och vitlök.
- Hetta upp smör i stekgryta. Lättfräs kål och lök. Krydda med muskot. Tillsätt vin och låt småkoka i någon minut. Häll på vatten+fond och låt sjuda i 20 minuter. Tillsätt grädde och låt sjuda i 10 minuter.
- Mixa grönkålsblandningen helt slät. Smaka av med salt. peppar och limejuice. Lägg i portionsskålar innan servering.
- Gnocchi: Skala, koka och pressa potatis. Rör ihop potatis med ägg, vetemjöl och muskot till en smet. Salta och peppra.
- Rulla gnocchipastan till 1 cm tjocka korvar på mjölat bord. Skär i 1/2-cm bitar. Tryck till med gaffel.
- Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Koka gnocchin i 5 minuter. Låt svalna. Lägg den i cappuccinoröran.
- Lax: Skär lax i kuber och trä på spett. Mortla/krossa anis. Blanda med lite olja. Pensla oljan på laxen. Salta och peppra.
- Grilla eller stek laxspetten i (grill-)panna utan matfett, cirka 1/2 minut på var sida.
- Värm samtidigt upp mjölk och mixa till skum. Toppa grönkålsblandnigen med skum.
- Lägg spetten på portionsskålarna.
Kockens kommentar
Det finns färdig potatisgnocchi att köpa. Cappuccino är mer känt som kaffe. Begreppet kommer från Kapucinmunkarnas mörkbruna vadmalsdräkter.Fler recept inom Pannstekt, halstrad laxfisk
Liknande recept som Laxspett med grönkålscappuccino och muskotgnocchi
- 
                
                    Laxspett med grönkålscappuccino och muskotgnocchiTid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: 
- 
                
                    Lätthalstrad färsk tonfisk på avocado- och papayabäddTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Grillad lax med sparris- och färskpotatissalladTid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling 
- 
                
                    Knaperstekt siklöja med dillgremolataTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johanna, Delikatessboxen 
- 
                
                    Pannstekt regnbåge (regnbågslax) med äpplen, ingefära och yoghurtTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Halstrad lax med varm senapsdressingTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Röding med saffransrisottoTid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Halstrad lax med ugnsbakad fänkål och saffranaioliTid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget 
- 
                
                    Carina Brydlings laxTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling 
- 
                
                    Stekt forell med kaprisTid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              