Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 1119

GBR (GI) / port: 10
Recept: 4476 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 15%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxkotlett skiva 2 cm 600.0 gram 21%
Rapsolja kallpressad 1.0 msk 3%
Rapsolja 1.0 msk 3%
Pesto:
Hasselnötskärnor 50.0 gram 7%
Västerbotten hårdost 50.0 gram 4%
Basilika 1.0 kruka 0%
Dill 1.0 kruka 0%
Rapsolja 1.5 dl 25%
Cocktailtomater 1.0 förp. 2%
Ättika 12% 1.0 msk 0%
Strösocker 2.0 msk 3%
Vatten 4.0 msk 0%
Citronskal 1.0 styck 0%
Rapsolja kallpressad 0.5 dl 8%
Pasta torr 300.0 gram 24%
Kockskolan:
Så steks fisk > Äts ej
Kock: Carina Brydling
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (1 tim 30 min )
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
- Hasselnötspesto: Mixa alla ingredienser i en matberedare till en grön pesto. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda en lag på ättika, socker, vatten och citronskal. Låt stå och dra något.
- Gör ett litet snitt i varje tomat och doppa dem hastigt i kokande vatten så att skalet släpper. Kyl direkt i kallt vatten. Pilla bort skalen och lägg ner tomaterna i lagen.
- Häll på rapsolja och vänd ner finhackad gräslök.
- Skär bort skinnet på laxen och strö ett tunt lager salt på båda sidorna. Finns det tid – låt laxen dra (rimma) i cirka 1 timme eller längre.
- Stek laxen i het panna med hälften varmpressad och hälften kallpressad rapsolja. Laxen ska bli riktigt gyllene och krispig.
- Strö på nymald svartpeppar. Toppa laxen med pesto och lägg tomaterna på sidan.
Fler recept inom Pannstekt, halstrad laxfisk
Liknande recept som Carina Brydlings lax
-
Laxspett med grönkålscappuccino och muskotgnocchi
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare:
-
Lätthalstrad färsk tonfisk på avocado- och papayabädd
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad lax med sparris- och färskpotatissallad
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Knaperstekt siklöja med dillgremolata
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johanna, Delikatessboxen
-
Pannstekt regnbåge (regnbågslax) med äpplen, ingefära och yoghurt
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Halstrad lax med varm senapsdressing
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Röding med saffransrisotto
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Halstrad lax med ugnsbakad fänkål och saffranaioli
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Carina Brydlings lax
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Stekt forell med kapris
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan