Carina Brydlings lax

Foto: Svensk Raps ¤

Carina Brydlings lax

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Laxkotlett skiva 2 cm

600.0 

gram

Rapsolja kallpressad

1.0 

msk

Rapsolja

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Pesto:

 

Hasselnötskärnor

50.0 

gram

Västerbotten hårdost

50.0 

gram

Basilika

1.0 

kruka

Dill

1.0 

kruka

Rapsolja

1.5 

dl

Salt och svartpeppar

 

 

 

Cocktailtomater

1.0 

förp.

Ättika 12%

1.0 

msk

Strösocker

2.0 

msk

Vatten

4.0 

msk

Citronskal

1.0 

styck

Rapsolja kallpressad

0.5 

dl

 

Pasta torr

300.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så steks fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Farmer´s Reserve Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 97 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 1119

GBR (GI) / port: 10

Recept: 4476 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 15%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 515 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxkotlett skiva 2 cm 600.0 gram 21%

Rapsolja kallpressad 1.0 msk 3%

Rapsolja 1.0 msk 3%

Salt och peppar 0%

 

Pesto:

Hasselnötskärnor 50.0 gram 7%

Västerbotten hårdost 50.0 gram 4%

Basilika 1.0 kruka 0%

Dill 1.0 kruka 0%

Rapsolja 1.5 dl 25%

Salt och svartpeppar 0%

 

Cocktailtomater 1.0 förp. 2%

Ättika 12% 1.0 msk 0%

Strösocker 2.0 msk 3%

Vatten 4.0 msk 0%

Citronskal 1.0 styck 0%

Rapsolja kallpressad 0.5 dl 8%

 

Pasta torr 300.0 gram 24%

 

Kockskolan:

Så steks fisk > Äts ej

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
  2. Hasselnötspesto: Mixa alla ingredienser i en matberedare till en grön pesto. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda en lag på ättika, socker, vatten och citronskal. Låt stå och dra något.
  4. Gör ett litet snitt i varje tomat och doppa dem hastigt i kokande vatten så att skalet släpper. Kyl direkt i kallt vatten. Pilla bort skalen och lägg ner tomaterna i lagen.
  5. Häll på rapsolja och vänd ner finhackad gräslök.
  6. Skär bort skinnet på laxen och strö ett tunt lager salt på båda sidorna. Finns det tid – låt laxen dra (rimma) i cirka 1 timme eller längre.
  7. Stek laxen i het panna med hälften varmpressad och hälften kallpressad rapsolja. Laxen ska bli riktigt gyllene och krispig.
  8. Strö på nymald svartpeppar. Toppa laxen med pesto och lägg tomaterna på sidan.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad laxfisk

Liknande recept som Carina Brydlings lax