Stekt forell med kapris

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Stekt forell med kapris

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Forell hel (t.ex. regnbåge)

4.0 

styck

Vetemjöl

0.5 

msk

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Kapris

3.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Grönsallad

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om foreller >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Staropramen Premium

Pisnertyp
Pris: 15 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 597

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2386 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 9%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 404 gram)

Ingredienser

Visa:

Forell hel (t.ex. regnbåge) 4.0 styck 45%

Vetemjöl 0.5 msk 1%

Smör normalsaltat 100.0 gram 30%

Kapris 3.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 23%

Grönsallad 200.0 gram 1%

 

Kockskolan:

Om foreller > %

Tillagning (20 min )

  1. Skala och koka potatis. Rensa fisken om den inte är urtagen. Förbered sallat.
  2. Enkelpanera: Häll upp mjöl på en tallrik. Vänd forellen i mjöl. Skaka av överflödigt mjöl. Det skall vara ett tunt lager.
  3. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna på medelhög värme. Stek fisken 3-5 minuter på varje sida.
  4. Tillsätt kapris mot slutet av stekningen. Salta och peppra.
  5. Lägg upp fisken på tallrik, häll över steksmöret. Servera.

Kockens kommentar

Forell är ett samlingsbegrepp för olika laxfiskar, inte en speciell art. Oftast avses mindre fisk (< 500 gram/st) av regnbåge, röding, och sik vilka är lagom stora att tillagas hela (läs mer > Om foreller).

Fler recept inom Pannstekt, halstrad laxfisk

Liknande recept som Stekt forell med kapris