Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 597

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2386 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Forell hel (t.ex. regnbåge) 4.0 styck 45%
Vetemjöl 0.5 msk 1%
Smör normalsaltat 100.0 gram 30%
Kapris 3.0 msk 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 23%
Grönsallad 200.0 gram 1%
Kockskolan:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala och koka potatis. Rensa fisken om den inte är urtagen. Förbered sallat.
- Enkelpanera: Häll upp mjöl på en tallrik. Vänd forellen i mjöl. Skaka av överflödigt mjöl. Det skall vara ett tunt lager.
- Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna på medelhög värme. Stek fisken 3-5 minuter på varje sida.
- Tillsätt kapris mot slutet av stekningen. Salta och peppra.
- Lägg upp fisken på tallrik, häll över steksmöret. Servera.
Kockens kommentar
Forell är ett samlingsbegrepp för olika laxfiskar, inte en speciell art. Oftast avses mindre fisk (< 500 gram/st) av regnbåge, röding, och sik vilka är lagom stora att tillagas hela (läs mer > Om foreller).
Fler recept inom Pannstekt, halstrad laxfisk
Liknande recept som Stekt forell med kapris
-
Laxspett med grönkålscappuccino och muskotgnocchi
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare:
-
Lätthalstrad färsk tonfisk på avocado- och papayabädd
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad lax med sparris- och färskpotatissallad
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Knaperstekt siklöja med dillgremolata
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johanna, Delikatessboxen
-
Pannstekt regnbåge (regnbågslax) med äpplen, ingefära och yoghurt
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Halstrad lax med varm senapsdressing
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Röding med saffransrisotto
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Halstrad lax med ugnsbakad fänkål och saffranaioli
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Carina Brydlings lax
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Stekt forell med kapris
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan