Dryck till fiskrätt med sälta
Rätterna i denna grupp har tydlig sälta, men är sällan mycket salta. Rätten kan vara saltad, eller så är tillbehören tydligt salta t.ex. om ansjovis ingår eller att det är en sojasås till rätten. Fiskråvaran kan vara salt som t.ex. i fallet lutfisk. Ibland serveras lingon till fisk. Är sötman då dominat blir denna rätt i stället sötaktig.
18 matchande recept inom fiskrätt med sälta
-
Mousserande torrt vitt vin
99 kr, Nr 7567
-
Mousserat torrt rosévin
369 kr, Nr 7495
-
Torrt friskt vitt vin
79 kr, Nr 28006
-
Torrt friskt vitt vin
99 kr, Nr 5521
-
Torrt friskt vitt vin
99 kr, Nr 74943 BS
-
Torrt rosévin
Clairet du Château de Lisennes
79 kr, Nr 2243
-
Ljus medium lager
14 kr, Nr 1517
-
Ljus lättare ale
14 kr, Nr 1668
-
Pisnertyp
15 kr, Nr 1679
Vin till mager fiskrätt med sälta
Öl till mager fiskrätt med sälta
Öl passar generellt väl ihop med salt mat, och är sältan utpräglad passar öl bättre än vin. Detsamma gäller rökt mat. Sälta mildrar ölets beska, syrlighet och känsla av alkohol, samt förhöjer ölets sötma, maltighet och ”kropp”. Ju saltare mat desto fylligare, beskare öl rekommenderas. Ett medelfylligt och helst ett beskt öl rekommenderas till mager salt fiskrätt, men en medium fungerar också bra.