Pannstekt regnbåge (regnbågslax) med äpplen, ingefära och yoghurt

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pannstekt regnbåge (regnbågslax) med äpplen, ingefära och yoghurt

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Regnbågslax hel

1000.0 

gram

Äpple utan skal

4.0 

st små

Ingefära färsk

4.0 

cm

Smör till stekning

3.0 

msk

Vetemjöl

20.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Kräm:

 

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Yoghurt turkisk

4.0 

dl

Olivolja

1.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

Grönt till garnering

 

 

 

Kockskolan:

 

Så steks fisk >

 

 

Så lagas regnbåge >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Nottage Hill Riesling

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 700

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2799 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 517 gram)

Ingredienser

Visa:

Regnbågslax hel 1000.0 gram 35%

Äpple utan skal 4.0 st små 7%

Ingefära färsk 4.0 cm 1%

Smör till stekning 3.0 msk 10%

Vetemjöl 20.0 gram 3%

Salt och peppar 0%

 

Kräm:

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Yoghurt turkisk 4.0 dl 17%

Olivolja 1.0 msk 4%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 19%

Grönt till garnering 0%

 

Kockskolan:

Så steks fisk > Äts ej

Så lagas regnbåge > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Avlägsna huvudet på fisken och klipp av fenorna. Skär tre sneda snitt tvärs över på båda sidor. Vänd fisken i mjöl. Krydda med salt och peppar.
  2. Skal potatis och koka den.
  3. Kräm: Tvätta citron och riv skalet. Hacka vitlök. Blanda med yoghurt och olivolja.
  4. Skär äpplen i klyftor och kärna ur. Skala och strimla ingefära. Smält smör i en stekpanna. Stek äpplena sakta i smöret cirka 3 minuter. Vänd ner ingefära mot slutet.
  5. Fräs rikligt med smör i en annan stekpanna. Stek fisken försiktigt 3-5 minuter på var sida. Ös då och då med smöret. Fisken är klar då köttet släpper från benet.
  6. Lägg upp på tallrik om lagom portionsstorlek, eller filea och lägg upp på tallrik eller fat. Fördela ut äppelklyftorna och yoghurten. Garnera med några fina gröna blad. Servera med nykokt potatis.

Kockens kommentar

Regnbåge/regnbågslax kan väga från ett halvkilo till 5 kilo. Därför bör man ange vikt i stället för enhet styck i receptet, eller kontrollera portionsvikten. Drygt hälften av hel urtagen regnbågslax är kött (resten är svinn). Läs mer > Klicka på ingrediensen.

Portionsberäkning: En normal portionsvist är 140 gram (tillagad vikt). Räkna med 150 gram rå filé per portion, eller 300 gram hel urtagen fisk. En normalstor vildfångad regnbåge på 600 gram brukar vara lagom till två portioner.

En elegant och mindre kaloririk kräm är parmesanskum. Se recept via länk nedan.

Passar till

Parmesanskum

Fler recept inom Pannstekt, halstrad laxfisk

Liknande recept som Pannstekt regnbåge (regnbågslax) med äpplen, ingefära och yoghurt