För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Fotograf/bild: Kevin Haberberger

Pastramikrydda

Engelsk översättning pastrami spice

Pastrami är rimmat varmrökt kött, vanligtvis av oxbringa, smaksatt med en kryddblandning med samma namn (läs mer > Nötkött bearbetat). Det finns många varianter. Här har vi valt två - till rub och till kryddning av saltlag vid rimning.

Till rub (bild ovan): Används till kryddning av kött (läs mer > Kryddrub).

  • 4 msk finkrossad svartpeppar.
  • 2 msk mald koriander.
  • 1 tsk senapspulver.
  • 1 msk farinsocker.
  • 1 msk paprikapulver.
  • 1 tsk vitlökspulver.
  • 1 tsk lökpulver.

Blanda allt och använd det till ingnidning av kött som skall stekas, grillas eller rökas.


Till saltlag
: Används som smaksättare av saltlag till kött som rimmas.

  • 1 msk svartpepparkorn. 
  • 1 msk korianderfrön.
  • 1 msk senapsfrön.
  • 1 msk chiliflingor.
  • 1 msk kryddpepparkorn.
  • 1 tsk kryddnejlikor.
  • 1 tsk mald muskot.
  • 1 liten kanelstång.
  • 2 lagerblad.

Pepparkorn, korianderfrön och senapskorn torrostas (steks utan fett) i stekpanna ett par minuter tills de fått lite färg. Skaka pannan så att kryddorna rostas runt om och så att de inte bränns vid. Grovkrossa detta och kanelstången. Ingredienserna blandas och tillsätts i saltlagen. I övrigt brukar utöver koksalt också salpeter, socker och vitlök ingå i lagen. Se recept > Rimmad rökt pastrami.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2019-08

Läs mer

Nötkött bearbetat

Kryddrub

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj

Recept med Pastramikrydda

Det finns 1 recept med Pastramikrydda