För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Harissa

Engelsk översättning harissa

Fransk översättning harissa

Italiensk översättning harissa

Tysk översättning Harissa

Spansk översättning harissa

Harissa är en klassisk tunisisk kryddblandning, som även förekommer frekvent i Marocko, Libyen och Algeriet. Den är mycket stark, jämförbar med sambal oelek. Främsta huvudingrediens är torkad och puréad kajennpeppar (chilifrukt). Den är ganska komplicerad att tillverka och det finns olika varianter. Här en av dem.

Ingredienser:
50 g kajennpeppar (torkad & urfröad)
25 g vitlök (finhackad)
  5 g havssalt
25 g kumminfrön
1-1,5 msk olivolja

Blötlägg kajennpepparen i ljummet vatten 3-4 min.
Hacka fint och stöt i mortel.
Tillsätt vitlök och havssalt och stöt till en gröt.
Tillsätt kumminfrön och stöt vidare.
Fyll på burk och täck ytan med olivolja.
Andra kryddor kan t.ex. vara koriander, paprika, anis.


ANVÄNDNING

Harissa används i, eller serveras vanligen till couscous.

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj

Recept med Harissa

Det finns 2 recept med Harissa