
Quorn zahtar med bulgur och hummus
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 502

GBR (GI) / port: 14
Recept: 2010 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 4%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Quorn filéer } 8.0 styck 27%
Harissa 1.0 msk 0%
Bulgur gryn 3.0 dl 42%
Zaatarkrydda 2.0 msk %
Margarin flytande 80% 2.0 msk 9%
Tillbehör:
Hummus konserverad 2.0 dl 24%
Tillagning (30 min )
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackning.
- Rör ner harissa i den kokta bulguren. Smaka av med salt och peppar.
- Vänd quornfiléerna i zahatar. Hetta upp margarin i panna på medelvärme och stek filéerna försiktigt på var sida till fin färg.
- Servera hummus till.
Kockens kommentar
Zahatar och harissa är arabiska kryddblandningar som kan vara svåra att få tag på. Klicka på ingrediensen och läs mer om kryddan och hur du blandar själv. Alternativt kan annan stark kryddblandning väljas t.ex. curry.Fler recept inom Matiga grönsallader
Liknande recept som Quorn zahtar med bulgur och hummus
-
Grön quinoasallad med avokado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quorn zahtar med bulgur och hummus
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pernilla
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Potatis och primörsallad
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lauritzon
-
Quorngryta med äpple, kokos och kardemumma (vegetarisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Potatissallad med rädisor, ärtor och ramslök
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Maximillian