Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 340

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1360 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 4%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Bulgur gryn 2.0 dl 42%
Ingefära 6.0 cm 4%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 2%
Basilika 1.0 kruka 0%
Spetspaprika röd 1.0 styck 1%
Sockerärter 100.0 gram 3%
Rödkål ansad 300.0 gram 7%
Cocktailtomater 10.0 styck 3%
Olivolja 4.0 msk 33%
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Sojasås japansk 1.0 dl 5%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackning.
- Skala och finhacka ingefära, vitlök, basilika. Finstrimla paprika, sockerärter och rödkål. Halvera cocktailtomater.
- Hetta upp olivolja i en wokpanna. Lägg i ingefära, vitlök och basilika. Fräs detta några sekunder.
- Tillsätt paprika, ärter, rödkål och tomater.
- Woka i cirka 2 minuter. Rör om.
- Pressa över limejuice och slå på soja. Woka i ytterligare 2 minuter. Rör om.
Fler recept inom Matiga grönsallader
Liknande recept som Ingefärsdoftande bulgurwok
-
Grön quinoasallad med avokado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quorn zahtar med bulgur och hummus
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pernilla
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Potatis och primörsallad
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lauritzon
-
Quorngryta med äpple, kokos och kardemumma (vegetarisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Potatissallad med rädisor, ärtor och ramslök
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Maximillian