
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 463

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1854 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Quorn filéer } 8.0 styck 29%
Rucolasallat 100.0 gram 2%
Svarta bönor konserv 400.0 gram 24%
Körsbärstomater 200.0 gram 3%
Avokado 2.0 styck 23%
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Rapsolja 1.0 msk 6%
Sweet chilisås m. kokos 1.0 dl 12%
Sojasås japansk 2.0 msk 1%
Flingsalt 0%
Tillagning (30 min )
- Tina quornfiléerna.
- Skölj rucola och låt rinna av. Häll bort bönspad i durkslag och skölj bönorna. Halvera tomater. Skala och tärna avokado. Droppa lime på avokadon så att den inte mörknar.
- Blanda försiktigt rucola, bönor, tomater. Droppa lite rapsolja över.
- Hetta upp matolja i panna och lättstek quornfiléerna enligt anvisning på förpackning. Salta och peppra lätt. Pensla med chilisås mot slutet.
- Fördela salladen på tallrikar. Garnera med avokado. Lägg 2 uppskurna filéer på var tallrik. Droppa över lite soja och lime.
Fler recept inom Matiga grönsallader
Liknande recept som Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
-
Grön quinoasallad med avokado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quorn zahtar med bulgur och hummus
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pernilla
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Potatis och primörsallad
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lauritzon
-
Quorngryta med äpple, kokos och kardemumma (vegetarisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Potatissallad med rädisor, ärtor och ramslök
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Maximillian