Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad

Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Quorn filéer }

8.0 

styck

Rucolasallat

100.0 

gram

Svarta bönor konserv

400.0 

gram

Körsbärstomater

200.0 

gram

Avokado

2.0 

styck

Lime färskpressad

1.0 

styck

 

Rapsolja

1.0 

msk

Sweet chilisås m. kokos

1.0 

dl

Sojasås japansk

2.0 

msk

Flingsalt

 

 

Svartpeppar nymald

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 463

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1854 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 4%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 5%

(Tillagad portion: 412 gram)

Ingredienser

Visa:

Quorn filéer } 8.0 styck 29%

Rucolasallat 100.0 gram 2%

Svarta bönor konserv 400.0 gram 24%

Körsbärstomater 200.0 gram 3%

Avokado 2.0 styck 23%

Lime färskpressad 1.0 styck 1%

 

Rapsolja 1.0 msk 6%

Sweet chilisås m. kokos 1.0 dl 12%

Sojasås japansk 2.0 msk 1%

Flingsalt 0%

Svartpeppar nymald 0%

Kock: Liselotte

Uppdragsgivare: Quorn

Tillagning (30 min )

  1. Tina quornfiléerna.
  2. Skölj rucola och låt rinna av. Häll bort bönspad i durkslag och skölj bönorna. Halvera tomater. Skala och tärna avokado. Droppa lime på avokadon så att den inte mörknar.
  3. Blanda försiktigt rucola, bönor, tomater. Droppa lite rapsolja över.
  4. Hetta upp matolja i panna och lättstek quornfiléerna enligt anvisning på förpackning. Salta och peppra lätt. Pensla med chilisås mot slutet.
  5. Fördela salladen på tallrikar. Garnera med avokado. Lägg 2 uppskurna filéer på var tallrik. Droppa över lite soja och lime.

Fler recept inom Matiga grönsallader

Liknande recept som Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad