Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 334

GBR (GI) / port: 9
Recept: 1334 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 6%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Potatis 750.0 gram 38%
Senap fransk osötad 2.0 tsk 1%
Äppelcidervinäger 2.0 msk 1%
Olivolja 6.0 msk 51%
Stjälkselleri 2.0 stjälkar 1%
Rädisor 1.0 knippe 1%
Sockerärter 300.0 gram 8%
Ramslök 0.5 knippe 0%
Skapat av: Årstiderna
Kock: Maximillian
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala och koka potatis.
- Blanda senap, vinäger och olja. Skär potatisen i bitar. Skiva selleri och rädisor. Halvera ärtor. Strimla ramslök grovt.
- Blanda samman allt. Smaksätt med salt och peppar. Servera på en gång eller låt dra en stund.
Fler recept inom Matiga grönsallader
Liknande recept som Potatissallad med rädisor, ärtor och ramslök
-
Grön quinoasallad med avokado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quorn zahtar med bulgur och hummus
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pernilla
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Potatis och primörsallad
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lauritzon
-
Quorngryta med äpple, kokos och kardemumma (vegetarisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Potatissallad med rädisor, ärtor och ramslök
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Maximillian