Potatis och primörsallad

Foto: Björn Tesch

Potatis och primörsallad

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis fast sort

0.8 

kilo

Rödlök

1.0 

styck

Olivolja

3.0 

msk

Vinäger

1.0 

msk

Jalapeno hel inlagd

12.0 

styck

Salt och peppar

1.0 

tsk

 

Primörer enligt säsong

800.0 

gram

Primörpotatis med skal

 

 

Morot mini

 

 

Rödbeta

 

 

Palsternacka mini

 

 

Vaxbönor färska

 

 

Grön minisparris

 

 

Minisallat

 

 

Tomater

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 68

Kcal / portion: 311

GBR (GI) / port: 9

Recept: 1244 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 2%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 460 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis fast sort 0.8 kilo 40%

Rödlök 1.0 styck 5%

Olivolja 3.0 msk 27%

Vinäger 1.0 msk 0%

Jalapeno hel inlagd 12.0 styck 5%

Salt och peppar 1.0 tsk 0%

 

Primörer enligt säsong 800.0 gram 20%

Primörpotatis med skal 0%

Morot mini 0%

Rödbeta 0%

Palsternacka mini 0%

Vaxbönor färska 0%

Grön minisparris 0%

Minisallat 0%

Tomater 0%

Tillagning

  1. Tvätta, borsta och lättkoka potatis. Låt svalna. Större potatisar delas i mindre bitar.
  2. Ansa grönsaker och rotfrukter. Lättkoka rotfrukter och bönor (al dente). Låt svalna.
  3. Skala och skiva lök.
  4. Blanda och lägg upp. Salta och peppra.
  5. Blanda olja och vinäger. Häll på. Ställ gärna kallt i ett par timmar före servering.

Kockens kommentar

Potatissallad kan gärna dra i två dygn i kylskåpet. Då suger potatisen åt sig de goda smakerna. Receptet tillagat av mästerkocken och krögaren Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus på uppdrag av merpotatis.nu.

Fler recept inom Matiga grönsallader

Liknande recept som Potatis och primörsallad