Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 206

Kcal / portion: 746

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2984 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 15%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Quinoa gulvit 1.5 dl 15%
Quinoa svart 1.0 dl 10%
Koriander färsk 1.0 kruka 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Fänkål 1.0 styck 2%
Valnötskärnor 100.0 gram 22%
Halloumi 200.0 gram 19%
Pepparrot färsk 4.0 cm 1%
Creme fraiche 2.0 dl 22%
Olivolja 2.0 msk 8%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Koka quinoa enligt anvisning på förpackning.
- Skala och finriv pepparrot. Blanda pepparrot med crème fraiche.
- Häll quinoan i en bunke. Finhacka koriander, blanda med quinoan. Pressa över citronjuice.
- Dela fänkål på längden. Skär bort rotstock och finstrimla. Grovhacka valnötter. Skär halloumi i stavar.
- Hetta upp olja i stekpanna. Lägg i fänkål, valnötter och halloumi. Fräs detta en kort stund. Blanda med quinoa. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp på fat. Lägg på crème fraiche.
Kockens kommentar
Koriander ger rätten asiatisk karaktär, men kryddan är speciell och alla gillar inte smaken. Använd därför mängd koriander enligt egen smak.
Fler recept inom Matiga grönsallader
Liknande recept som Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
-
Grön quinoasallad med avokado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quorn zahtar med bulgur och hummus
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pernilla
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Potatis och primörsallad
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lauritzon
-
Quorngryta med äpple, kokos och kardemumma (vegetarisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Potatissallad med rädisor, ärtor och ramslök
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Maximillian