Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 61

Kcal / portion: 298

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1190 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 2%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Aubergine 1.0 styck 6%
Vitkål strimlad 1.0 dl 1%
Äpple grönt 2.0 styck 9%
Morot 1.0 styck 3%
Rödlök 2.0 styck 10%
Blekselleri 0.5 stjälk 0%
Paprika röd 1.0 styck 3%
Chilifrukt grön 0.5 styck 0%
Olivolja 2.0 msk 19%
Currypasta grön } 1.5 msk 2%
Kokosmjölk light 4.0 dl 27%
Kardemumma mald 3.0 tsk 1%
Kokosflingor 2.0 msk 6%
Grönsaksfond konc. 2.0 msk 7%
Vatten 1.0 dl 0%
Misopasta ljus 2.0 msk 5%
Quorn 1.0 förp. 26%
Tillagning (30 min )
- Skär aubergin i små tärningar. Finstrimla vitkål. Tärna äpple. Riv morot. Skala och finhacka lök. Skiva blekselleri. Kärna ur och hacka paprika och chili.
- Hetta upp olja i panna på medelvärme. Fräs grönsakerna lätt. Tillsätt kokosmjölk och fond. Rör ner currypasta, kardemumma och kokos. Låt sjuda i cirka 5 minuter under lock.
- Rör ut miso i vatten och tillsätt. Tillsätt quorn och låt koka upp. Småkoka i 10 minuter.
- Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer currypasta.
Kockens kommentar
Nina Alm: Servera gärna med råris eller bulgur och givetvis en härlig sallad. Det här är en av mina favoritgrytor. En helt vegetarisk rätt med mycket smak. För den som vill går det utmärkt att göra grytan med kyckling, fisk, skaldjur eller lamm. Mager kokosmjölk eller kokosflingor är bra smaksättare. Kokos består av medellånga fettsyror och de lagras inte lika lätt in i kroppen. Från Kostrådgivarens Kokbok Förlag Fitnessbolaget.
Fler recept inom Matiga grönsallader
Liknande recept som Quorngryta med äpple, kokos och kardemumma (vegetarisk)
-
Grön quinoasallad med avokado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quorn zahtar med bulgur och hummus
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pernilla
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Potatis och primörsallad
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lauritzon
-
Quorngryta med äpple, kokos och kardemumma (vegetarisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Potatissallad med rädisor, ärtor och ramslök
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Maximillian