För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Arne Adler

Quorngryta med äpple, kokos och kardemumma (vegetarisk)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Aubergine

1.0 

styck

Vitkål strimlad

1.0 

dl

Äpple grönt

2.0 

styck

Morot

1.0 

styck

Rödlök

2.0 

styck

Blekselleri

0.5 

stjälk

Paprika röd

1.0 

styck

Chilifrukt grön

0.5 

styck

Olivolja

2.0 

msk

Currypasta grön }

1.5 

msk

Kokosmjölk light

4.0 

dl

Kardemumma mald

3.0 

tsk

Kokosflingor

2.0 

msk

Grönsaksfond konc.

2.0 

msk

Vatten

1.0 

dl

Misopasta ljus

2.0 

msk

Quorn

1.0 

förp.

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 61

Kcal / portion: 298

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1190 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 2%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 487 gram)

Ingredienser

Visa:

Aubergine 1.0 styck 6%

Vitkål strimlad 1.0 dl 1%

Äpple grönt 2.0 styck 9%

Morot 1.0 styck 3%

Rödlök 2.0 styck 10%

Blekselleri 0.5 stjälk 0%

Paprika röd 1.0 styck 3%

Chilifrukt grön 0.5 styck 0%

Olivolja 2.0 msk 19%

Currypasta grön } 1.5 msk 2%

Kokosmjölk light 4.0 dl 27%

Kardemumma mald 3.0 tsk 1%

Kokosflingor 2.0 msk 6%

Grönsaksfond konc. 2.0 msk 7%

Vatten 1.0 dl 0%

Misopasta ljus 2.0 msk 5%

Quorn 1.0 förp. 26%

Salt och peppar 0%

Tillagning (30 min )

  1. Skär aubergin i små tärningar. Finstrimla vitkål. Tärna äpple. Riv morot. Skala och finhacka lök. Skiva blekselleri. Kärna ur och hacka paprika och chili.
  2. Hetta upp olja i panna på medelvärme. Fräs grönsakerna lätt. Tillsätt kokosmjölk och fond. Rör ner currypasta, kardemumma och kokos. Låt sjuda i cirka 5 minuter under lock.
  3. Rör ut miso i vatten och tillsätt. Tillsätt quorn och låt koka upp. Småkoka i 10 minuter.
  4. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer currypasta.

Kockens kommentar

Nina Alm: Servera gärna med råris eller bulgur och givetvis en härlig sallad. Det här är en av mina favoritgrytor. En helt vegetarisk rätt med mycket smak. För den som vill går det utmärkt att göra grytan med kyckling, fisk, skaldjur eller lamm. Mager kokosmjölk eller kokosflingor är bra smaksättare. Kokos består av medellånga fettsyror och de lagras inte lika lätt in i kroppen. Från Kostrådgivarens Kokbok Förlag Fitnessbolaget.

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Matiga grönsallader

Liknande recept som Quorngryta med äpple, kokos och kardemumma (vegetarisk)