Flytande margarin }

Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Flytande margarin }

(olivoljemargarin, mjölkfri flytande margarin)

Flytande margarin är helt enkelt vanligt margarin som är flytande. Fetthalt 80-90%. Innehåller främst rapsolja. En variant är flytande smör(-fettprodukt), som är en blandning av smör och vanligtvis rapsolja. Förekommer även som mjölkfri.

Flytande margarin används till stekning på samma sätt som annat matfett.

Olivoljemargarin är en blandning av olivolja och margarin och används på samma sätt, men som ger extra krydda åt smaken från oljan och som utnyttjar olivoljans ansett hälsosamma egenskaper.

Smältpunkt: Vanligt margarin har hög smältpunkt, smälter runt 45°C. För att få margarin flytande blandas det med hög andel vegetabiliska fetter som har låg smältpunkt. Läs mer om smältpunkt, se > Fryspunkt, kokpunkt. 

Förvaras kallt vid högst +10°C.
Hållbarhet:  2 månader eller mer.

Läs mer

Frys-/smältpunkt, kokpunkt

Recept med Flytande margarin }

Det finns 28 recept med Flytande margarin }