Citronkyckling med kålrotsmos och kokt potatis

Citronkyckling med kålrotsmos och kokt potatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

4.0 

styck

Persilja

3.0 

kvistar

Margarin flytande 80%

0.5 

msk

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Mineralsalt

0.5 

tsk

Svartpeppar

 

 

 

Kålrot

1.0 

styck

Mineralsalt

0.5 

tsk

Strösocker

1.0 

tsk

Äppelcidervinäger

3.0 

msk

Rapsolja

2.5 

msk

Kummin mald

 

 

 

Potatis

10.0 

styck

Broccoli

400.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 602

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2407 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 3%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 610 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 39%

Persilja 3.0 kvistar 0%

Margarin flytande 80% 0.5 msk 2%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Mineralsalt 0.5 tsk 0%

Svartpeppar 0%

 

Kålrot 1.0 styck 12%

Mineralsalt 0.5 tsk 0%

Strösocker 1.0 tsk 1%

Äppelcidervinäger 3.0 msk 1%

Rapsolja 2.5 msk 12%

Kummin mald 0%

 

Potatis 10.0 styck 28%

Broccoli 400.0 gram 5%

Skapat av: Nordisk hälsa

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Pensla en ugnsfast form med margarin. Lägg i kycklingfilé. Krydda med salt och peppar.
  3. Grovhacka persilja. Skär citron i skivor. Lägg citronskivor över kycklingen. Därefter persiljan. Tillaga i mitten av ugnen i 20 minuter.
  4. Skala och koka potatis. Koka broccoli 3-5 minuter.
  5. Skala kålrot. Skär i mindre bitar. Koka tills den är mjuk, cirka 20 minuter.
  6. Mixa kålrot, salt, socker, äppelcidervinäger och rapsolja. Smaka av med kummin. För en lösare konsistens, tillsätt ett par matskedar vatten.

Fler recept inom Kycklingfilé i ugn

Liknande recept som Citronkyckling med kålrotsmos och kokt potatis