
Lax med rödbetskornotto med haricots verts
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 692

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2767 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Rödbeta 400.0 gram 6%
Gul lök 2.0 styck 4%
Rapsolja 1.0 msk 4%
Matvete 3.5 dl 33%
Grönsaksbuljongtärning 0.5 styck 0%
Vatten 7.0 dl Äts ej
Laxfilé portionsbit 4.0 styck 37%
Margarin flytande 80% 0.5 dl 11%
Rosmarin 0%
Svartpeppar 0%
Tillbehör:
Haricots verts färska 400.0 gram 4%
Skapat av: Nordisk hälsa
Tillagning
- Sätt ugnen på 225ºC.
- Skala och skär rödbetor och lök i små bitar.
- Värm rapsolja i en gryta. Fräs rödbetor och lök i ett par minuter. Rör i matkorn, vatten och buljongtärning. Låt koka under lock cirka 20 minuter. Eller tills all vätska kokat in. Rör om då och då.
- Lax: Lägg lax i smord ugnsfast form. Krydda med rosmarin och svartpeppar efter smak. Stek fisken i ugnen 12-15 minuter.
- Lättkoka haricots verts någon minut. Servera med fisken och kornotton.
Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Lax med rödbetskornotto med haricots verts
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan