Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 190

Kcal / portion: 780

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3121 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 14%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé färsk 600.0 gram 35%
Gräslök 1.0 kruka 0%
Dill 1.0 kruka 1%
Fiskbuljongtärning 1.0 styck 1%
Vitvinsvinäger 0.5 dl 0%
Grädde 4.0 dl 46%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 17%
Kockskolan:
Så ugnslagas fisk > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Koka potatis.
- Finhacka gräslök och dill.
- Lägg lax i en gratängform, salta och peppra. Smula över buljongtärning. Lägg på gräslök och dill. Slå över vinäger och grädde.
- Gratinera i ugnen cirka 25 minuter.
Kockens kommentar
Detta är en syrlig rätt, om du vill ha lite mindre syrligt använd mindre vinäger eller byt ut mot vitt vin.
Tips! Tillsätt lite socker för att neutralisera syran.
Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Laxfilé i ugn
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan