Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Laxfilé färsk

600.0 

gram

Gräslök

1.0 

kruka

Dill

1.0 

kruka

Fiskbuljongtärning

1.0 

styck

Vitvinsvinäger

0.5 

dl

Grädde

4.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så ugnslagas fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 190

Kcal / portion: 780

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3121 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 14%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 411 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 600.0 gram 35%

Gräslök 1.0 kruka 0%

Dill 1.0 kruka 1%

Fiskbuljongtärning 1.0 styck 1%

Vitvinsvinäger 0.5 dl 0%

Grädde 4.0 dl 46%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 17%

 

Kockskolan:

Så ugnslagas fisk > Äts ej

Tillagning (35 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka potatis.
  3. Finhacka gräslök och dill.
  4. Lägg lax i en gratängform, salta och peppra. Smula över buljongtärning. Lägg på gräslök och dill. Slå över vinäger och grädde.
  5. Gratinera i ugnen cirka 25 minuter.

Kockens kommentar

Detta är en syrlig rätt, om du vill ha lite mindre syrligt använd mindre vinäger eller byt ut mot vitt vin.

Tips! Tillsätt lite socker för att neutralisera syran.

Fler recept inom Ugnslagad laxfisk

Liknande recept som Laxfilé i ugn