Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 86

Kcal / portion: 474

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1898 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 4%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Laxsida färsk 500.0 gram 48%
Skal av apelsin 1.0 msk 1%
Svarta bönor konserv sköljda 400.0 gram 23%
Schalottenlök 1.0 st liten 1%
Sötmandel hackad 40.0 gram 13%
Kvisttomater 12.0 styck 11%
Rosmarin färsk 3.0 kvistar 0%
Rucolasallat 4.0 dl 1%
Olivolja 0.2 msk 1%
Balsamvinäger röd } 1.0 msk 1%
Havssalt 0%
Svartpeppar 0%
Kockskolan:
Om inbakning > Äts ej
Kock: Nina Ekelöf
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Tvätta och finriv apelsinskal. Skär laxsidan i 4 fina bitar. Lägg i en ugnsäker form. Gnid in ovansidan av laxen med apelsinskal. Salta och peppra. Stek i mitten av ugnen 10-12 minuter.
- Spola av svarta bönor i en sil under rinnande vatten. Finhacka schalottenlök och sötmandel. Halvera kvisttomater. Finhacka rosmarin. Blanda alltsammans med rucolasallad, olivolja, balsamvinäger, havssalt och svartpeppar. Låt dra i 5 minuter.
- Lägg upp den nystekta laxen tillsammans med bönsalladen. Garnera med rivet apelsinskal och lite av mandeln. Servera.
Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan