Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 732

GBR (GI) / port: 24
Recept: 2928 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé 600.0 gram 37%
Gorgonzola } 200.0 gram 23%
Couscous 4.0 dl 39%
Babyspenat 50.0 gram 0%
Persilja 0.5 knippe 0%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skär lax i portionsbitar. Skär ett snitt i filén och fyll med gorgonzola. Salta och peppra.
- Lägg laxen i ett ugnsfast fat. Ställ in i ugnen cirka 10 minuter.
- Tillaga couscous enligt anvisning på paketet.
- Riv av bladen på persilja. Blanda coscous med spenat och persiljeblad. Pressa över citron.
Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Gorgonzolafylld lax
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan