Gorgonzolafylld lax

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gorgonzolafylld lax

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Laxfilé

600.0 

gram

Gorgonzola }

200.0 

gram

Couscous

4.0 

dl

Babyspenat

50.0 

gram

Persilja

0.5 

knippe

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 732

GBR (GI) / port: 24

Recept: 2928 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 7%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 471 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé 600.0 gram 37%

Gorgonzola } 200.0 gram 23%

Couscous 4.0 dl 39%

Babyspenat 50.0 gram 0%

Persilja 0.5 knippe 0%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Salt och peppar 0%

Tillagning (15 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär lax i portionsbitar. Skär ett snitt i filén och fyll med gorgonzola. Salta och peppra.
  3. Lägg laxen i ett ugnsfast fat. Ställ in i ugnen cirka 10 minuter.
  4. Tillaga couscous enligt anvisning på paketet.
  5. Riv av bladen på persilja. Blanda coscous med spenat och persiljeblad. Pressa över citron.

Fler recept inom Ugnslagad laxfisk

Liknande recept som Gorgonzolafylld lax