
Pestofylld röding
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 183

Kcal / portion: 898

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3591 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 17%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Röding, hel urtagen 1.0 st stor 32%
Olivolja 2.0 dl 42%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Pestokräm:
Olivolja 1.0 msk 3%
Pesto Genovese Barilla } 2.0 msk 4%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Garnering:
Bacon som knapersteks} 200.0 gram 13%
Sallad:
Tomater 4.0 st stora 4%
Gul lök el. annan lök 1.0 styck 1%
Kockskolan:
Så ugnslagas fisk > Äts ej
Om pesto > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Så lagas röding > Äts ej
Kock: Christian Campogiani
Uppdragsgivare: Barilla
Tillagning (35 min )
- Citronolja: Häll olivolja och saften från citron i en bunke. Mixa med mixerstav så att ingredienserna blandas väl.
- Fisk: Fjälla fisken och öppna buken med ett kortare snitt. Blir snittet för stort är det svårt att få fyllningen att stanna kvar. Några centimeter räcker. Rensa och skölj. Snitta båda sidor med ett flertal diagonala snitt (vilket förkortar tillagningstiden).
- Sätt ugnen på 180ºC.
- Pesto: Skala och finhacka vitlök. Blanda med olivolja och pesto. Fyll fisken med pestoblandning. Stäng igen buken med hjälp av tandpetare.
- Tillaga: Lägg fisken på långpanna. Häll på lite av citronoljan. Sätt in i ugn i cirka 20 minuter. Fisken är klar när köttet lätt lossar från ryggbenet. Höj gärna temperaturen mot slutet för knaprigare yta.
- Knaperstek bacon/sidpläsk i panna. Lägg över på hushållspapper för att rinna av.
- Tillbehör: Tvätta tomaterna och skär i skivor. Skala och hacka lök. Lägg upp tomatskivor och löken ovanpå. Droppa över lite citronolja. Salta och peppra.
- Servera: Lägg upp fisken och garnera med bacon. Droppa över resterande citronolja.
Kockens kommentar
Det finns olika slags rödingar, i Sverige främst storröding och fjällröding. Läs mer > Klicka på ingrediensen.Portionsberäkning: I receptet beräknas fisken väga 900 (225 gram rå per portion). En normalportion fisk bör väga 140 gram efter tillagning. Beräkna 150 gram per portion för rå filé utan skinn, 175 gram för rå fisk med skinn och minst 200 gram för rå hel urtagen fisk med huvud.
Näringsberäkning: Stekfläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Stekfläsk som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Pestofylld röding
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan