Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt

Foto: Svensk Raps ¤

Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Laxfilé

700.0 

gram

Dragon färskhackad

1.0 

msk

Paprikapulver

1.0 

tsk

Rapsolja

1.0 

msk

Salt

 

 

 

Dressing:

 

Citronskal

1.0 

styck

Citronjuice

1.0 

msk

Honung

1.0 

tsk

Rapsolja nötig

0.5 

dl

 

Tillbehör:

 

Morot

2.0 

styck

Palsternacka

2.0 

st stora

Potatis

400.0 

gram

Timjan torkad

1.0 

msk

Rapsolja

2.0 

msk

Salt

 

 

 

Röra:

 

Gurka

0.3 

styck

Matlagningsyoghurt

0.5 

dl

Dragon torkad

1.0 

tsk

Citronjuice

1.0 

tsk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Santa Carolina Reserva Semillon

Torrt friskt vitt vin
Pris: 69 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 652

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2610 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 11%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 391 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé 700.0 gram 49%

Dragon färskhackad 1.0 msk 0%

Paprikapulver 1.0 tsk 0%

Rapsolja 1.0 msk 4%

Salt 0%

 

Dressing:

Citronskal 1.0 styck 0%

Citronjuice 1.0 msk 0%

Honung 1.0 tsk 1%

Rapsolja nötig 0.5 dl 14%

 

Tillbehör:

Morot 2.0 styck 3%

Palsternacka 2.0 st stora 6%

Potatis 400.0 gram 10%

Timjan torkad 1.0 msk 0%

Rapsolja 2.0 msk 9%

Salt 0%

 

Röra:

Gurka 0.3 styck 1%

Matlagningsyoghurt 0.5 dl 2%

Dragon torkad 1.0 tsk 0%

Citronjuice 1.0 tsk 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 120°C.
  2. Riv och vattna ur gurka. Riv citronskal.
  3. Lax: Salta lax och strö på ett jämt lager av dragon och paprika. Lägg i smord ugnsfast form och baka i ugnen cirka 10 minuter eller till en innertemperatur på 45°C.
  4. Höj ugnen till 200°C.
  5. Citronett: Blanda ihop citronskal, citronjuice, honung och rapsolja samt smaka av med salt.
  6. Tillbehör: Dela rotfrukter i grova bitar. Lägg rotfrukterna i oljad långpanna. Strö på salt och torkad timjan. Sätt in i ugnen cirka 15 minuter. Häll på citronetten precis vid servering.
  7. Röra: Blanda ihop ingredienserna till en röra. Salta och peppra. Servera till laxen.

Fler recept inom Ugnslagad laxfisk

Liknande recept som Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt