
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 652

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2610 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 11%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé 700.0 gram 49%
Dragon färskhackad 1.0 msk 0%
Paprikapulver 1.0 tsk 0%
Rapsolja 1.0 msk 4%
Salt 0%
Dressing:
Citronskal 1.0 styck 0%
Citronjuice 1.0 msk 0%
Honung 1.0 tsk 1%
Rapsolja nötig 0.5 dl 14%
Tillbehör:
Morot 2.0 styck 3%
Palsternacka 2.0 st stora 6%
Potatis 400.0 gram 10%
Timjan torkad 1.0 msk 0%
Rapsolja 2.0 msk 9%
Salt 0%
Röra:
Gurka 0.3 styck 1%
Matlagningsyoghurt 0.5 dl 2%
Dragon torkad 1.0 tsk 0%
Citronjuice 1.0 tsk 0%
Kock: Carina Brydling
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 120°C.
- Riv och vattna ur gurka. Riv citronskal.
- Lax: Salta lax och strö på ett jämt lager av dragon och paprika. Lägg i smord ugnsfast form och baka i ugnen cirka 10 minuter eller till en innertemperatur på 45°C.
- Höj ugnen till 200°C.
- Citronett: Blanda ihop citronskal, citronjuice, honung och rapsolja samt smaka av med salt.
- Tillbehör: Dela rotfrukter i grova bitar. Lägg rotfrukterna i oljad långpanna. Strö på salt och torkad timjan. Sätt in i ugnen cirka 15 minuter. Häll på citronetten precis vid servering.
- Röra: Blanda ihop ingredienserna till en röra. Salta och peppra. Servera till laxen.
Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan