Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 236

Kcal / portion: 842

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3368 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 17%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé fryst 300.0 gram 16%
Torskfilé 300.0 gram 7%
Potatis mjölig sort 0.8 kilo 16%
Olivolja 2.0 dl 45%
Ägg 2.0 styck 4%
Parmesan 100.0 gram 11%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Persilja 1.0 knippe 0%
Kockskolan:
Om gratänger > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min + 1 tim )
- Ta fram fisken och halvtina den (den är lättare att hantera om den är halvfryst). Skär fisk i kuber.
- Skala och koka potatis tills mjuk.
- Sätt ugnen på 250°C.
- Riv parmesan. Hacka persilja.
- Mosa den varma potatis med olivolja och pressad vitlök. Blanda ner persilja, fisk, salt, peppar, det mesta av parmesanen och ägg.
- Lägg moset i en smord ugnsfast form. Strö över resten av parmesanen. Ställ in i ugnen cirka 10 minuter tills den har fått färg.
- Servera förslagsvis med sockerärter och knäckebröd till.
Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Lax och torsk i potatismos
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan