Lax och torsk i potatismos

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lax och torsk i potatismos

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Laxfilé fryst

300.0 

gram

Torskfilé

300.0 

gram

Potatis mjölig sort

0.8 

kilo

Olivolja

2.0 

dl

Ägg

2.0 

styck

Parmesan

100.0 

gram

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Persilja

1.0 

knippe

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om gratänger >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 236

Kcal / portion: 842

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3368 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 17%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 356 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé fryst 300.0 gram 16%

Torskfilé 300.0 gram 7%

Potatis mjölig sort 0.8 kilo 16%

Olivolja 2.0 dl 45%

Ägg 2.0 styck 4%

Parmesan 100.0 gram 11%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Persilja 1.0 knippe 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om gratänger > Äts ej

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1. Ta fram fisken och halvtina den (den är lättare att hantera om den är halvfryst). Skär fisk i kuber.
  2. Skala och koka potatis tills mjuk.
  3. Sätt ugnen på 250°C.
  4. Riv parmesan. Hacka persilja.
  5. Mosa den varma potatis med olivolja och pressad vitlök. Blanda ner persilja, fisk, salt, peppar, det mesta av parmesanen och ägg.
  6. Lägg moset i en smord ugnsfast form. Strö över resten av parmesanen. Ställ in i ugnen cirka 10 minuter tills den har fått färg.
  7. Servera förslagsvis med sockerärter och knäckebröd till.

Fler recept inom Ugnslagad laxfisk

Liknande recept som Lax och torsk i potatismos