Lax i folie med chorizo och sötpotatis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lax i folie med chorizo och sötpotatis

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Laxfilé

500.0 

gram

Chorizokorv svensk

250.0 

gram

Sötpotatis

600.0 

gram

Cocktailtomater

8.0 

styck

Smålök

4.0 

styck

Smör normalsaltat

80.0 

gram

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Aluminiumfolie

 

 

 

Kockskolan:

 

Så ugnslagas fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 782

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3127 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 14%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 390 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé 500.0 gram 29%

Chorizokorv svensk 250.0 gram 36%

Sötpotatis 600.0 gram 13%

Cocktailtomater 8.0 styck 1%

Smålök 4.0 styck 2%

Smör normalsaltat 80.0 gram 19%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck Äts ej

Aluminiumfolie %

 

Kockskolan:

Så ugnslagas fisk > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Sätt in sötpotatis. Baka tills den är mjuk, 20-50 minuter beroende på storlek. Tag ut och låt svalna. Skär i kuber.
  3. Skär lax i kuber. Salta lätt. Skiva chorizo (används rå chorizo kan du baka av den först så är det lättare att skiva den). Dela tomater och lök.
  4. Rör ihop smör, skal från citron och juice från hälften av citronen.
  5. Klipp till 4 aluminiumfolieark, cirka 25x25 cm. Fördela ut alla ingredienserna. Klicka över smöret. Förslut. Sätt in i ugnen 15-20 minuter.

Fler recept inom Ugnslagad laxfisk

Liknande recept som Lax i folie med chorizo och sötpotatis