Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 782

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3127 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 14%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé 500.0 gram 29%
Chorizokorv svensk 250.0 gram 36%
Sötpotatis 600.0 gram 13%
Cocktailtomater 8.0 styck 1%
Smålök 4.0 styck 2%
Smör normalsaltat 80.0 gram 19%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck Äts ej
Kockskolan:
Så ugnslagas fisk > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Sätt in sötpotatis. Baka tills den är mjuk, 20-50 minuter beroende på storlek. Tag ut och låt svalna. Skär i kuber.
- Skär lax i kuber. Salta lätt. Skiva chorizo (används rå chorizo kan du baka av den först så är det lättare att skiva den). Dela tomater och lök.
- Rör ihop smör, skal från citron och juice från hälften av citronen.
- Klipp till 4 aluminiumfolieark, cirka 25x25 cm. Fördela ut alla ingredienserna. Klicka över smöret. Förslut. Sätt in i ugnen 15-20 minuter.
Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Lax i folie med chorizo och sötpotatis
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan