För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lax i folie med chorizo och sötpotatis

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Laxfilé

500.0 

gram

Chorizokorv svensk

250.0 

gram

Sötpotatis

600.0 

gram

Cocktailtomater

8.0 

styck

Knipplök, smålök

4.0 

styck

Smör normalsaltat

80.0 

gram

Citron (juice+kött)

1.0 

styck

Aluminiumfolie

 

 

 

Kockskolan:

 

Så ugnslagas fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 197

Kcal / portion: 785

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3141 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 14%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 399 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé 500.0 gram 29%

Chorizokorv svensk 250.0 gram 36%

Sötpotatis 600.0 gram 13%

Cocktailtomater 8.0 styck 1%

Knipplök, smålök 4.0 styck 3%

Smör normalsaltat 80.0 gram 19%

Citron (juice+kött) 1.0 styck Äts ej

Aluminiumfolie %

 

Kockskolan:

Så ugnslagas fisk > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Sätt in sötpotatis. Baka tills den är mjuk, 20-50 minuter beroende på storlek. Tag ut och låt svalna. Skär i kuber.
  3. Skär lax i kuber. Salta lätt. Skiva chorizo (används rå chorizo kan du baka av den först så är det lättare att skiva den). Dela tomater och lök.
  4. Rör ihop smör, skal från citron och juice från hälften av citronen.
  5. Klipp till 4 aluminiumfolieark, cirka 25x25 cm. Fördela ut alla ingredienserna. Klicka över smöret. Förslut. Sätt in i ugnen 15-20 minuter.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Ugnslagad laxfisk

Liknande recept som Lax i folie med chorizo och sötpotatis