
Ansjovisfylld spätta med mathavre
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 504

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2018 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 1%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Rödspättafilé 600.0 gram 27%
Gul lök 1.0 styck 3%
Ansjovisfilé konserv 40.0 gram 4%
Persilja 1.0 kvist 0%
Havrekli 1.0 msk 1%
Margarin flytande 80% 0.5 msk 2%
Svartpeppar 0%
Tillbehör:
Matvete 3.5 dl 46%
Grönsaksbuljongtärning 1.0 styck 1%
Gröna ärter frysta 3.5 dl 7%
Morot 4.0 styck 8%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Skapat av: Nordisk hälsa
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Skala och hacka lök. Hacka persilja. Lägg lök, ansjovis, persilja, havrekli och svartpeppar i en mixer. Mixa grovt.
- Lägg röran på fiskens ena sida. Rulla ihop den. Lägg i en ugnsfast form. Pensla med flytande margarin. Tillaga i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
- Koka mathavre tillsammans med buljongtärning enligt anvisning på paketet.
- Skiva morötter tunt t.ex. med en potatisskalare eller osthyvel. Blanchera dem snabbt i hett vatten.
- Koka gröna ärter. Servera fisken med mathavre, gröna ärtor, morot och gärna en klyfta citron.
Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Ansjovisfylld spätta med mathavre
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: