Ansjovisfylld spätta med mathavre

Ansjovisfylld spätta med mathavre

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödspättafilé

600.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Ansjovisfilé konserv

40.0 

gram

Persilja

1.0 

kvist

Havrekli

1.0 

msk

Margarin flytande 80%

0.5 

msk

Svartpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Matvete

3.5 

dl

Grönsaksbuljongtärning

1.0 

styck

Gröna ärter frysta

3.5 

dl

Morot

4.0 

styck

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 504

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2018 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 1%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 440 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödspättafilé 600.0 gram 27%

Gul lök 1.0 styck 3%

Ansjovisfilé konserv 40.0 gram 4%

Persilja 1.0 kvist 0%

Havrekli 1.0 msk 1%

Margarin flytande 80% 0.5 msk 2%

Svartpeppar 0%

 

Tillbehör:

Matvete 3.5 dl 46%

Grönsaksbuljongtärning 1.0 styck 1%

Gröna ärter frysta 3.5 dl 7%

Morot 4.0 styck 8%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Skapat av: Nordisk hälsa

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Skala och hacka lök. Hacka persilja. Lägg lök, ansjovis, persilja, havrekli och svartpeppar i en mixer. Mixa grovt.
  3. Lägg röran på fiskens ena sida. Rulla ihop den. Lägg i en ugnsfast form. Pensla med flytande margarin. Tillaga i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
  4. Koka mathavre tillsammans med buljongtärning enligt anvisning på paketet.
  5. Skiva morötter tunt t.ex. med en potatisskalare eller osthyvel. Blanchera dem snabbt i hett vatten.
  6. Koka gröna ärter. Servera fisken med mathavre, gröna ärtor, morot och gärna en klyfta citron.

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Ansjovisfylld spätta med mathavre